Τεχνητή Νοημοσύνη: Ευλογία ή κατάρα για την ανθρωπότητα;

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια κρίσιμη καινοτομία, που φέρνει επαναστατικές αλλαγές στα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δεδομένα. Πώς θα επηρεάσει λοιπόν, η έλευσή της τους εργαζομένους;

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πολέμιος ή Σύμμαχος του εργαζομένου;» είναι το θέμα της ELSA Day 2020, που θα λάβει χώρα διαδικτυακά την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου.

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη σήμερα κατασκευάζονται «νοήμονες μηχανές»! Σχεδιάζονται και υλοποιούνται υπολογιστικά μηχανήματα, τα οποία μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα: μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από τα συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων κλπ.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια κρίσιμη καινοτομία, που φέρνει επαναστατικές αλλαγές στα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δεδομένα. Πώς θα επηρεάσει, λοιπόν, η έλευσή της τους εργαζομένους; Θα είναι «ευλογία» ή «κατάρα», «πολέμιος» ή «σύμμαχος»;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους διαγωνιζόμενους στον Αγώνα Νομικής Επιχειρηματολογίας (Legal Debate) με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πολέμιος ή Σύμμαχος του εργαζομένου;», που διοργανώνει η ELSA Athens. Το debate θα λάβει χώρα διαδικτυακά την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών, Σπύρου Βλαχόπουλου. Θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη ανάμεσα στο κοινό και το πάνελ των ομιλητών. Στο πάνελ συμμετέχουν ο Δημήτρης Σκαλτσούνης, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, Σπύρος Βλαχόπουλος και Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.

Ακολουθείστε μας στη σελίδα μας στο Facebook

Ίσως σας ενδιαφέρουν