Αρνί με πατάτες λεμονάτο με σκόρδο και δεντρολίβανο

Αν δεν υπάρχει σούβλα για το αρνί την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει ο φούρνος για να κάνει το πασχαλινό σας φαγητό το ίδιο γευστικό

Αρνί με πατάτες στο φούρνο, Στέλλα Σπανού, Σεφ,

Η σεφ Στέλλα Σπανού μας προτείνει για το Πάσχα αρνί με πατάτες στο φούρνο. Βάλτε στο ταψί σας μπόλικο λεμονάκι για να «πάρει» τη μυρωδιά του αρνιού και προσθέστε δεντρολίβανο και σκόρδο.

Υλικά

1200 γρμ. μπούτι από αρνί

2 λεμόνια χυμούς

2 κουταλιές μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές αλάτι

4-5 σκελίδες σκόρδο

½ κουταλάκι κύμινο

αρκετό φρέσκο δεντρολίβανο

2 κιλά πατάτες

λεμόνι τουρσί

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Λίγο νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε, τρίβουμε όλη την επιφάνειά του με αλάτι, πιπέρι και κύμινο.

Χαράζουμε σε 5-7 σημεία το μπούτι και βάζουμε μέσα κομματάκια από τις σκελίδες του σκόρδου και το δεντρολίβανο.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις τοποθετούμε στο ταψί με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το αρνί.

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το λεμόνι τουρσί, το βάζουμε περιμετρικά μέσα στο αρνί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και το νερό.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δυο 1 με 2 ώρες.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ίσως σας ενδιαφέρουν