Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

O Έκτορας Μποτρίνι προτείνει ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

Ζυμαρικά με pasta puttanesca, Έκτορας Μποτρίνι, Σεφ, Συνταγή,

Η pasta puttanesca μπορεί να έχει μια ελαφρώς σκανδαλώδη ιστορία, αλλά εξακολουθεί να μας αρέσει όπως και να έχει. Με μια εξαιρετικά μυρωδάτη σάλτσα, αυτό το πιάτο ζυμαρικών ενεργοποιεί τους γευστικούς σας κάλυκες. Γεμάτη γεύση και τόσο εύκολο στην προετοιμασία, θα λαχταράτε αυτό το πιάτο κάθε εβδομάδα.

Η σούπερ μυρωδάτη σάλτσα φτιάχνεται με πολύ σκόρδο και αντζούγιες που θα σας εθίσουν αμέσως και η κάπαρη και οι ελιές προσθέτουν μια αλμυρή επίγευση στο τελείωμα. Είναι σίγουρα ένα διάλειμμα από τα κλασικά μακαρόνια και μια εναλλαγή που θα σας ταξιδέψει ή θα σας φέρει πιο κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές. Σερβίρετε το με σκορδόψωμο και παγωμένο λευκό κρασί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

4 φιλέτα γαύρου, ψιλοκομμένα

1 (28 oz.) κουτί ντομάτες σε κύβους

1/2 γ. ελιές καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι

1/4 γ. κάπαρη

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Αλάτι kosher

1 κιλό σπαγγέτι

Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Προσθέστε τον γαύρο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αφήνετε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετ και προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να επικαλυφθεί. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 611

Λίπος 18 γρ

Κορεσμένο λίπος 3 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 4 mg

Νάτριο 835 mg

Υδατάνθρακες 86 γρ

Ίνα 8 γρ

Σάκχαρα 8 γρ

Πρωτεΐνη 19 γρ

Βιταμίνη D 0 mcg

Ασβέστιο 137 mg

Σίδερο 4 mg

Κάλιο 674 mg

Πηγή: botrini.gr

Ίσως σας ενδιαφέρουν