Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Πιστή στη φιλοσοφία της για ίσες ευκαιρίες στον εργασιακό τομέα

Δείτε επίσης

Υποστηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες που προάγουν τη διαφορετικότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις, και παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της για ίσες ευκαιρίες στον εργασιακό τομέα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλέξανδρο Δανιηλίδη.

«Είμαστε υπερήφανοι διότι παρά τις δύσκολες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους εργαζομένους μας», δήλωσε η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ελένη Δρακοπούλου.

Η ίδια, πρόσθεσε πως « προσφέροντας ποιοτικές θέσεις εργασίας μέσα σε ένα σταθερό και αξιοκρατικό περιβάλλον που διέπεται από τις αρχές της ισοτιμίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα».

Παρόντες στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του Κυττάρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων Σταύρος Μηλιώνης και οι υπεύθυνες Επικοινωνίας της ΚΕΑΝ Κατερίνα Ψύχα και των Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Έλλη Παναγιωτοπούλου.

Πιο αναλυτικά, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της για ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης στον εργασιακό τομέα και υποστηρίζει έμπρακτα προσπάθειες που προάγουν τη διαφορετικότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία προχώρησε στην υπογραφή της «Χάρτας Διαφορετικότητας», μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. από το 2004 ενώ στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2019.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επενδύει σταθερά, για περισσότερα από 57 χρόνια, στην ανάπτυξη και την πρόοδο του ανθρώπινου δυναμικού της, προσφέροντας στους εργαζόμενους της ένα αξιοκρατικό, ποιοτικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Ως εταιρεία αναγνωρίζει ότι η διαφορετικότητα στον χώρο εργασίας αποφέρει σημαντικά οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα, πολλά εκ των οποίων είναι οφέλη και για την ίδια την επιχείρηση, όπως η ενίσχυση της παραγωγικότητας, η αύξηση της αποτελεσματικότητας, η προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχων επαγγελματιών, η ενθάρρυνση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας.

Να σημειωθεί πως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 55 χρόνια.

Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V.

Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Dark, Amstel Radler, Amstel Free, Amstel Free Lemon, Amstel Kargo IPA, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, Άλφα Χωρίς, Fischer, Μάμος (με παραχώρηση άδειας χρήσης σήματος από την οικογένεια Μάμου). Επίσης Νύμφη και Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, όπως και τις δύο μάρκες μηλίτη Μηλοκλέφτη και Strongbow στο εργοστάσιό της στην Πάτρα, με ελληνικές πρώτες ύλες.

Παράλληλα, στο χαρτοφυλάκιό της ανήκει και το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη, ενώ εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας μεταξύ των οποίων οι: Sol, Mc Farland, Erdinger, Murphy’s, Duvel.

Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Ιόλη στη Λαμία.

Από το 2008 πραγματοποιεί το πρώτο και μεγαλύτερο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού μέσω του οποίου προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι για την κάλυψη του 100% των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων της.

Οι ελληνικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό, με τα σύγχρονα ζυθοποιεία και τα 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία, δημιουργούν μια πλήρως καθετοποιημένη ελληνική διαδρομή για τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 19 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Ταυτόχρονα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής.

Επίσης, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV Austria Hellas ISO 9001:2015 για την ποιότητα των προϊόντων, FSSC 22000: Version 4.1 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP), ISO 14001:2015 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013 καθώς και πολυάριθμες βραβεύσεις για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.

Ίσως σας ενδιαφέρουν