Bayer: Καλεί επιστήμονες και ερευνητές να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Testing4Ag

Δείτε επίσης

Για τη δέσμευση της Bayer, που είναι ο ηγέτης στην Έρευνα και Ανάπτυξη του κλάδου της γεωργίας, να οδηγήσει το μέλλον, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης στον τομέα Επιστήμης Γεωργίας της εταιρίας Bob Reiter, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου προγράμματος Testing4Ag.

Το νέο πρόγραμμα προσκαλεί ερευνητές από όλο τον κόσμο να υποβάλλουν νέες φυτοπροστατευτικές ουσίες στην Bayer για περαιτέρω διερεύνηση με στόχο να εντοπίσουν νέους πιθανούς τρόπους δράσης για τον έλεγχο μυκητολογικών ασθενειών, εντομολογικών προσβολών ή ζιζανίων.

Το Testing4Ag, μέρος της πρωτοβουλίας ανοικτής καινοτομίας Open4Ag της εταιρίας, επιδιώκει να αναπτύξει τη νέα εξελιγμένη γενιά προϊόντων φυτοπροστασίας που αντιμετωπίζουν με ασφάλεια και βιωσιμότητα τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των παραγωγών.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Στο πλαίσιο αυτό, με την Bayer να παρέχει καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί τόσο σήμερα όσο και αύριο, ο κ. Reiter, δήλωσε:

«Το Testing4Ag θα συνδυάσει τις μετασχηματιστικές ιδέες πρωτοπόρων ερευνητών με τη γνώση, τους ειδικούς και τις υποδομές της Bayer, με τους ερευνητές που θα συμμετάσχουν, να διατηρούν την κυριότητα στην πνευματική ιδιοκτησία».

Το Testing4Ag υλοποιείται σε συνεργασία με τη Halo και θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις δικές τους ενώσεις μέσω διαφανών διαδικασιών εξελιγμένης τεχνολογίας έρευνας και ελέγχου καθώς και ανάπτυξης αποτελεσμάτων.

Οι υποβληθείσες ενώσεις θα αξιολογηθούν μέσω βιολογικών δοκιμών τελευταίας τεχνολογίας έναντι μεγάλης ποικιλίας ειδών ζιζανίων αλλά και παθογόνων φυτών, όπως εντόμων, νηματωδών και/ή φορέων τους.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα κοινοποιηθούν απευθείας στους συμμετέχοντες οι οποίοι και θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ελεύθερα για επόμενα στάδια έρευνας.

Σύμφωνα με τη δέσμευση της Bayer για ανοιχτή καινοτομία, οι ερευνητές και τα ιδρύματά τους θα διατηρήσουν όλα τα δικαιώματα για τη δυνητική πνευματική ιδιοκτησία που δημιουργείται μέσω του προγράμματος Testing4Ag.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής Μικρών Μορίων στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer, Rachel Rama, επισήμανε:

«Το Testing4Ag είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη προϊόντων φυτοπροστασίας που βοηθούν τους παραγωγούς να παράγουν ικανή ποσότητα τροφής για όλο τον κόσμο, σε αντίξοες συνθήκες λόγω της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γεωργίας, ο οποίος είναι ένας φιλόδοξος στόχος»

Για να προσθέσει: «Μεμονωμένοι ερευνητές, πανεπιστήμια, ακόμη και μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση και την εύρεση των λύσεων στα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η γεωργία. Τους προσκαλούμε όλους να συμμετάσχουν στο Testing4Ag».

Σημειώνεται πως η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εταιρίας σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και να βοηθήσουν στις προσπάθειες της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, όπως ο συνεχώς αυξανόμενος και γηράσκων πληθυσμός.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και αποτελεί σύμβολο της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της υψηλής ποιότητας, σε όλο τον κόσμο.

Κατά το οικονομικό έτος 2020, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 100.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 41,4 δις. ευρώ. Οι επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη προ ειδικών στοιχείων ανήλθαν σε 4,9 δις ευρώ.

Ίσως σας ενδιαφέρουν