Beyond 4.0: Στο επίκεντρο καινοτομίας και τεχνολογίας η Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο

Δείτε επίσης

Στην ξεχωριστή σημασία και τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει για τη Θεσσαλονίκη η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0, εστίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την τοποθέτησή του, από το βήμα των εγκαινίων της νέας διοργάνωσης, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή του στη νέα εκθεσιακή δράση.

Στην ομιλία του, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη διακριτή τεχνολογική αλλαγή που συμβαίνει στην Ελλάδα και στην εξέλιξή της σε σημείο αναφοράς για τις πρακτικές της στον χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μιλώντας για τις νέες τεχνολογικές επενδύσεις που έρχονται στη χώρα μας είπε πως, πέραν της αυταπόδεικτης οικονομικής τους διάστασης, έχουν και διάσταση πολιτική και είναι αφιερωμένες σε όλους τους νέους Έλληνες και Ελληνίδες που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως η Ελλάδα κάνει ένα μεγάλο βήμα και σε αυτό η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί, κάνοντας λόγο για τις επενδύσεις της Pfizer και της Cisco, στο project του Thess Intec, αλλά και στη δράση της Τεχνόπολης, ενώ για την Beyond 4.0 τη χαρακτήρισε βήμα για τη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, εξέφρασε την ευχή του να εξελιχθεί η Beyond 4.0 σε μια μεγάλη διεθνή έκθεση τεχνολογίας και να είναι η Θεσσαλονίκη πύλη της προσπάθειας της χώρας για την καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση, αναφέροντας τη σταθερή πολιτική στήριξης της ΔΕΘ από το υπουργείο, αλλά και στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, σημείωσε ότι η Beyond 4.0 φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας, λέγοντας πως το μέλλον είναι εδώ.

Σε διαδικτυακό χαιρετισμό του από τις Βρυξέλλες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως η διοργάνωση της Beyond 4.0 αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο βήμα για τον τόπο μας, για τη Μακεδονία του 2030 που χτίζεται.

Τη στήριξη της αυτοδιοίκησης της Ελλάδας και της Κύπρου στη Beyond 4.0 μετέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος υποστήριξε ότι η αυτοδιοίκηση αλλάζει, όπως αλλάζει η Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της καινοτομίας τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη η Beyond 4.0, δίνοντας το στίγμα για το παρόν και το μέλλον της, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος υπογράμμισε πως η πόλη δεν καταναλώνει απλώς τεχνολογικές λύσεις, αλλά παράγει και εξάγει τεχνογνωσία.

Κάλεσμα στον κλάδο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών να οραματιστεί τη Beyond 4.0 του 2026, με την αίγλη της Mobile World Congress της Βαρκελώνης, απηύθυνε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ), Γιώτα Παπαρίδου, τονίζοντας «Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι μεγάλο».

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε τη συμβολή που μπορεί να έχει η νέα διοργάνωση στην ανάδειξη της Ελλάδας σε τεχνολογικό κόμβο, λέγοντας:

«Καταφέραμε φέτος με τη βοήθεια των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ, των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής, αλλά και των επιχειρήσεων πληροφορικής να βάλουμε στον χάρτη μια διεθνή έκθεση τεχνολογίας», επισημαίνοντας τη συμβολή που μπορεί να έχει η νέα διοργάνωση στην ανάδειξη της Ελλάδας σε τεχνολογικό κόμβο.

Επίσης, ο κ. Τζήκας μετέφερε από το βήμα της Beyond 4.0 τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του αν. υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Τη διοργάνωση της Beyond 4.0 έχουν αναλάβει η ΔΕΘ-Helexpo, η Be-Best και οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC).

Ορισμένες από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο στηρίζουν χορηγικά την Beyond 4.0, οι οποίες είναι η Cisco, η Info Quest Technologies, η Intracom Telecom, η Oktabit και η IBM (Gold Sponsors), αλλά και η Singular Logic, η Lancom, η Performance και η InTrust (Sponsors).

Ίσως σας ενδιαφέρουν