Eναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης του Γύρου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης

Δείτε επίσης

Σημαντικό βήμα για την ελληνική βιομηχανία τροφίμων, την κτηνοτροφία και τις εξαγωγές», χαρακτήρισε την έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης του Γύρου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της διεπαγγελματικής, της βιομηχανίας κρέατος και των χοιροτρόφων εν όψει της κατάθεσης του φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Με έκδηλη ικανοποίηση διαπιστώνω σήμερα ότι έχει γίνει μια πραγματικά πολύ καλή αρχή. Έχει γίνει σοβαρή δουλειά στην τεκμηρίωση των ελληνικών θέσεων σε ιστορικό αλλά και τεχνικό επίπεδο, γεγονός, που μας επιτρέπει να είμαστε ρεαλιστικά, συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι έχουμε τα όπλα για να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγοντας ένα νέο, μεγάλο παράθυρο ευκαιριών και προκλήσεων για την ελληνική κτηνοτροφία και την βιομηχανία κρέατος», επισήμανε η κυρία Αραμπατζή, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι για τον γύρο με ελληνικές πρώτες ύλες (κρέας) θα προβλέπεται επιπλέον (της ένδειξης ΠΓΕ) ειδική επισήμανση.

Ίσως σας ενδιαφέρουν