ΕΖΑ: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σπουδών, θεμελιώνοντας τη νέα γενιά Ζυθοποιών

Δείτε επίσης

Για τη σημασία της ενίσχυσης της νέας γενιάς Ζυθοποιών, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης Αθανάσιος Συριανός,

όπου και ανέλυσε το όραμα που οδήγησε στην πρωτοβουλία της Διττής Εκπαίδευσης, κατά την τοποθέτησή του στην online εκδήλωση με τίτλο «Generation EZA», στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου σπουδών του καινοτόμου προγράμματος «Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, συντονιστής της οποίας ήταν ο διευθυντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης του ΣΕΒ,Δημήτρης Βέργαδος πραγματοποιήθηκε απονομή Ενδιάμεσης Πιστοποίησης Ζυθοποιού στους Ηλία Παναγόπουλο και Στέλιο Σφουγκάρη, από τον γενικό .γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Δρ. Γεώργιο Βούτσινο και τον κ. Συριανό.

«Στόχος τέτοιων προγραμμάτων είναι να μπορέσει να ενδυναμωθεί η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και να μπορέσουμε όλοι μαζί, μαθητές και στελέχη, να πάμε ένα βήμα μπροστά και να βοηθήσουμε και την εξαγωγική δραστηριότητα της Ελλάδας με υψηλά πρότυπα παραγωγής», είπε ο κ. Συριανός στην ομιλία του.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δρ. Βούτσινος εστίασε στη σημασία της Επαγγελματικής Εκαπαίδευσης και Κατάρτισης, λέγοντας ότι : «Το θεσμικό πλαίσιο και οι επιχειρήσεις με πρότυπα σπουδών με διττά στοιχεία ενθαρρύνουν τους μαθητές να αποκτούν γνώσεις, ενώ αισθάνονται ταυτόχρονα ότι η επιχειρήση τους εκτιμά και τους αναγνωρίζει.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι προοπτικές ανάπτυξης, γι’ αυτό και η χώρα μας στοχεύει να ενισχύσει τα διττά εκπαιδευτικά πρότυπα. Ήδη με το ν. 4763/2020 η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση διαθέτει πλέον το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο που επιτρέπει την αποτελεσματική σύνδεσή της με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, εντάσσοντας τουςκοινωνικούς εταίρους στο σχεδιασμό της και επενδύοντσς σε συνεργασίες που θα ενισχύσουν την εξωστρέφειά της».

Απο την πλευρά του, ο κ. Βέργαδος εστίασε στη σημασία της εκπαίδευσης στην επαγγελματική σταδιοδρομία, δηλώνοντας ότι :«Στον ΣΕΒ έχουμε θέσει στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διασύνδεσή της με τις επιχειρήσεις.

Με δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του θεσμού της πρακτικής εκπαίδευσης, στην αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο θεσμός της μαθητείας, και ειδικότερα η πρωτοβουλία της ΕΖΑ για τη διττή εκπαίδευση, μεταγγίζει αξία στους νέους μας και συγχρόνως αποτελεί μια δράση με ουσιαστική κοινωνική διάσταση, που αξίζει να βρει μιμητές».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του γενικού διευθυντή και Μέλους του Δ.Σ., Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιου Κελέμη ο οποίος υπογράμμισε οτι: «Ο δρόμος της ανάπτυξης στηρίζεται σε πετυχημένα μοντέλα ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης που συνδυάζονται με την άσκηση σε πραγματικές συνθήκες, όπως το δοκιμασμένο και αναγνωρισμένο γερμανικό πρότυπο μαθητείας που προβάλλει ταυτόχρονα την επένδυση των επιχειρήσεων στους νέους του τόπου».

Κατόπιν, ο διευθυντής Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ Χρήστος Ιωάννου, μίλησε για τη σημασία των κινήτρων για τη νέα γενιά και της κατάρτισης για μία υγιή αγορά εργασίας με εξειδεικευμένο προσωπικό σε θέσεις της προτίμησής τους, λέγοντας ότι «Η συνεχής εκπαίδευση των νέων αποτελεί τη βάση για παραγωγική και δημιουργική εργασία στη σύγχρονη βιομηχανία και στις επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Η επαγγελματική παιδεία, που παρέχει στους μαθητευόμενους τα απαραίτητα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, δρα καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική ευημερία της χώρας. Οι επιχειρήσεις και η Πολιτεία χρειάζεται να αγκαλιάσουν και να προωθήσουν την εκπαίδευση, ιδίως σε παραγωγικά επαγγέλματα, ανοίγοντας στους νέους τον δρόμο προς την επιτυχία».

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά και στο μέλλον της ελληνικής Zυθοποιίας, βάζει τα θεμέλια για μία νέα μέρα στον κλάδο. Με αρχή το μεράκι, το πάθος και τη βαθιά τεχνογνωσία, μοιράζεται τα μυστικά της ποιοτικής μπίρας με τη νέα γενιά που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα θέσει τον πήχη της ελληνικής μπίρας ακόμα πιο ψηλά.

Γιατί η μαγιά της νέας εποχής για μπίρα στη χώρα μας, είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και υπογράφεται από τη Generation ΕΖΑ. Η Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση ξεκίνησε το2019 ως μία πρωτοβουλία της ΕΖΑ, με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, για να δώσει κίνητρα στη νέα γενιά και να ανοίξει το δρόμο για νέες ευκαιρίες, σταδιοδρομία με ποιοτικές και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και προοπτικές εξέλιξης.

Για πρώτη φορά οι λάτρεις της μπίρας που επιθυμούν να γίνουν παραγωγοί προϊόντων ζυθοποιίας υψηλής ποιότητας, πιστοποιούνται με το αναγνωρισμένο πρόγραμμα της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τον τίτλο του Ζυθοποιού – Βυνοποιού, συνδυάζοντας τη θεωρητική γνώση με την αμειβόμενη πρακτική άσκηση και μαθαίνοντας δίπλα στους πρωταθλητές της μπίρας, την καταρτισμένη ομάδα της ΕΖΑ, τα μυστικά της καλής μπίρας.

Δύο περίπου χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος και μετά από 4.760.000 λίτρα παραγωγής μπίρας από την πρακτική των σπουδαστών, θεμελιώνεται επιτυχώς η Generation ΕΖΑ

Σημειώνεται πως η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ιδρύθηκε το 1989 και αποτελεί τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ελληνική ζυθοποιία η οποία εξελίχθηκε δυναμικά την τελευταία 10ετία.

Η συμμετοχή του Diorama investment Fund στο κεφάλαιο της εταιρίας στο τέλος του 2019, σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για την ΕΖΑ.

Σήμερα, παράγει εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής γευστικής αξίας προϊόντα μπίρας, τις εζα Premium Pilsener, εζα Fine Lager, εζα Alcohol Free, Pils Hellas, Blue Ιsland, Odyssey Red Circe’s Spell, Odyssey Dark Calypso’s Desire, Odyssey White Siren’s Call, ενώ εισάγει και εμπορεύεται την Gulden Draak.

Η ΕΖΑ με παραγωγικό δυναμικό 80 εκατ. λίτρα και ένα διευρυμένο δίκτυο διανομής, καλύπτει το σύνολο της χώρας, ενώ εξάγει τα προϊόντα της και στις 5 ηπείρους.

Απασχολεί περισσότερους από 180 καταρτισμένους εργαζόμενους, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια στο εργοστάσιο της στην Αταλάντη εγκατέστησε δυο νέες, υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, οι οποίες διασφαλίζουν απόλυτα την ευελιξία, ασφάλεια και ποιοτική ανωτερότητα των προϊόντων της και εντάσσονται στο συνολικό πλάνο επενδύσεων της εταιρείας, ύψους 29,8 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2013-2020.

Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, η ΕΖΑ, εφαρμόζει επιτυχώς ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής φροντίδας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν