Intertrade Hellas: Μετά την απόκτηση της Softex, η νέα παραγωγική επένδυση στη Βοιωτία

Δείτε επίσης

Στη νέα παραγωγική επένδυση στη Βοιωτία, ύψους 46 εκατ. ευρώ, η οποία έλαβε αρχές του μήνα το «πράσινο φως» από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.), προχωρά η Intertrade Hellas, με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Ντεληδήμο.

Με τη νέα επένδυση, η οποία αφορά στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής χαρτιού tissue καθώς και στη μετεγκατάσταση της υφιστάμενης δραστηριότητας σε ιδιόκτητο οικόπεδο στα Οινόφυτα Βοιωτίας, η εταιρεία καθετοποιεί πλήρως της παραγωγή της.

Από το έργο αυτό, φαίνεται πως περνάει στην πράξη η κυβέρνηση, όσον αφορά στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, καθώς αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο 50 νέες θέσεις εργασίας.

Ποια είναι όμως η Intertrade Hellas, που κόντρα στο ρεύμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες επιλέγει να επενδύσει στην Ελλάδα και μάλιστα στον πολύπαθο τομέα της παραγωγής;

Από πού ξεκίνησε, πως πορεύθηκε τα τελευταία χρόνια, τι επιδιώκει με την νέα επένδυση και ποιοι είναι οι μελλοντικοί της στόχοι»;

Παρ’ ότι η εταιρία είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, διαθέτει κυρίαρχη θέση στην εγχώρια αγορά, όντας η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων χάρτου υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα.

Είναι 100% ελληνική και ανήκει στην οικογένεια Ντεληδήμου. Ιδρύθηκε το 1992 με στόχο την πώληση jumbo rolls σε Έλληνες επεξεργαστές.

Στη συνέχεια, μετά από μια δεκαετή, εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στο χώρο των πωλήσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον τομέα της επεξεργασίας χάρτου.

Το 2016, αφού είχε εδραιώσει την ηγετική παρουσία της στην αγορά μετά από ένα μεγάλο κύκλο επενδύσεων αποφάσισε να κάνει το επόμενο «μεγάλο βήμα»,εξαγοράζοντας το σήμα «Softex», μετά την απόφαση του Bolton Group να κλείσει οριστικά την Αθηναϊκή Χαρτοποιία.

Τελικά, η ένταξη του Softex αποδείχθηκε αποδοτική, καθώς η εταιρεία έδωσε νέα πνοή στην ιστορική μάρκα, η οποία ανέκτησε γρήγορα το χαμένο έδαφος

Σήμερα, η γκάμα της Intergrade περιλαμβάνει χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας για οικιακή και επαγγελματική χρήση, χαρτομάντηλα τσέπης και χαρτομάντηλα facial.

Ταυτόχρονα, προμηθεύει πολλές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα, ελέγχοντας μερίδιο 35%-40% των προϊόντων αυτών.

Διαθέτει 3 εργοστάσια στις Αχαρνές και τη Μεταμόρφωση, απασχολώντας 133 άτομα προσωπικό, εξάγοντας πάνω από 26 χώρες, με περίπου το 20% του κύκλου εργασιών της να προέρχεται από τις διεθνείς πωλήσεις.

Το 2018 παρουσίασε πωλήσεις 73,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 844 χιλ. ευρώ.

Ίσως σας ενδιαφέρουν