Πίτσος: Συνέχιση των διαπραγματεύσεων, για την απόκτηση του εργοστασίου

Δείτε επίσης

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, με τη διοίκηση της γερμανικής εταιρείας Bosch, για την απόκτηση του εργοστασίου της Πίτσος, από την Πυραμίς Μεταλλουργία, με τον πρόεδρο Νίκο Μπακατσέλο, που είναι και πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Βέβαια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμα καταλήξει, με το ενδιαφέρον της Πυραμίς Μεταλλουργία, να εστιάζεται στη διατήρηση της παραγωγικής δραστηριότητας της μονάδας, που ειδικεύεται στις εστίες οικιακών φούρνων.

Συγκεκριμένα, στόχος της εταιρίας διαχρονικά, είναι η διατήρηση και ενδυνάμωση της μεταποίησης στην Ελλάδα, αλλά η απόφαση για την απόκτηση της μονάδας της Πίτσος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα ληφθεί με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια και όχι για αλτρουιστικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται πως μετά και την απαράδεκτα αρνητική τοποθέτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στη νέα περιοχή μετεγκατάστασης της επιχείρησης, η Bosch είχε αποφασίσει να κλείσει το εργοστάσιο της Πίτσος το 2017, ωστόσο ύστερα από πολιτικές πιέσεις αναγκάστηκε να παρατείνει τη λειτουργία του μέχρι τις αρχές του 2020.

Ωστόσο, η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας, που ήταν από τις πρώτες επενδύσεις της BSH εκτός Γερμανίας το 1977, παρά τις προσπάθειες της τωρινής κυβέρνησης, επέμεινε στην απόφασή της, με αποτέλεσμα περίπου 200 άτομα να κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους.

Πλέον και σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, οι απολυμένοι θα λάβουν από την γερμανική εταιρείαγενναίες αποζημιώσεις που θα ξεπεράσουν τα 23 εκατ. ευρώ, καθώς ο κάθε απολυόμενος θα λάβει πρόσθετο bomus πάνω από 100 χιλ. ευρώ, πέραν της νόμιμης αποζημίωσής του.

Να σημειωθεί ότι η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ, που ιδρύθηκε το 1960, παράγει ανοξείδωτα προϊόντα κουζίνας, μικροσυσκευές, νεροχύτες κουζινών και μπάνιου, μπαταρίες, απορροφητήρες, θερμοσίφωνες κ.ά. και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της παγκοσμίως, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της.

Η βασική παραγωγική μονάδα, έκτασης 30.000 τ.μ. βρίσκεται έξω από τη πόλη της Θεσσαλονίκης από όπου εξάγει σε 108 χώρες, ενώ έχει δραστηριότητες σε Ελλάδα, Βαλκάνια, Ιταλία, Γερμανία, ΗΑΕ, Ρωσία κ.ά., αποδεικνύοντας ότι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση με έδρα στη Βόρεια Ελλάδα, μπορεί να καταστεί παγκόσμιο success story.

Ίσως σας ενδιαφέρουν