Κέιτ Μίντλετον: Ο ανήφορος της μελλοντικής βασίλισσας και οι χημειοθεραπείες

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο σπίτι

Οι τελευταίες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται από τη βασιλική οικογένεια, θέλουν τον τύπο καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον να εντοπίζεται στο παχύ έντερο.

Σύμφωνα με τον Βέλγο δημοσιογράφο Μαρκ Ρος, εξειδικευμένο στο «ρεπορτάζ Μπάκιγχαμ» που μίλησε στο γαλλικό «Gala» το πρόβλημα υγείας της Κέιτ Μίντλετον είναι διπλό. Από τη μία η υστερεκτομή κι από την άλλη ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

«Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, όλα δείχνουν ότι έχει υποβληθεί σε υστερεκτομή και πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο», είπε ο Μαρκ Ρος για τη μορφή του καρκίνου από την οποία πάσχει η Κέιτ, ενώ γιατί η ανακοίνωση έγινε με βίντεο και όχι με επίσημη δήλωση, επεσήμανε:

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

«Η Κέιτ Μίντλετον είναι ερασιτέχνης φωτογράφος που έχει εργαστεί στον χώρο της μόδας, οπότε τα οπτικά στοιχεία είναι πολύ σημαντικά γι’ αυτήν. Προσέχει πάντα πολύ την εμφάνισή της, την εικόνα της, γυμνάζεται συνεχώς και τρώει πολύ λίγο. Και όπως έλεγε πάντα η Ελισάβετ Β’: “Πρέπει να σε δει κανείς για να σε πιστέψει”. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η σκηνοθεσία αυτού του βίντεο. Μόνη της σε ένα παγκάκι σε έναν κήπο, με τζιν, με ελάχιστο μακιγιάζ, με μόνη βασιλική πτυχή το δαχτυλίδι της Λαίδης Νταϊάνα. Ο βρετανικός λαός ανακάλυψε τον ήχο της φωνής της, κάτι που είναι πολύ σπάνιο γιατί σπάνια εκφράζεται δημόσια. Η Κέιτ Μίντλετον θέλησε να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στον λαό και ειδικότερα να απευθυνθεί στη νέα γενιά, που είναι ένα από τα αδύνατα σημεία της μοναρχίας».

«Δεν θα υπάρξει άλλη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της»

Ο ίδιος θεωρεί μάλιστα ότι δεν έπρεπε ποτέ να ζητήσει συγγνώμη για την επεξεργασμένη φωτογραφία, καθώς όπως είπε δεν είναι αντάξιο της θέσης μιας μελλοντικής βασίλισσας:

«Η Ελισάβετ Β’ δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη. Μετά την ανακοίνωση-σοκ για τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον, όλα έχουν ξεχαστεί. Αλλά υπήρξε σαφώς μια σημαντική παρεξήγηση. Στο παρασκήνιο, λίγοι άνθρωποι τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους στον Κάρολο Γ’, αλλά και στον πρίγκιπα Γουίλιαμ».

Η Κέιτ Μίντλετον υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, η οποία επιβαρύνει σημαντικά και πολλαπλά τον οργανισμό. Οι διαβαθμίσεις των παρενεργειών μιας χημειοθεραπευτικής αγωγής διαφέρουν και εξαρτώνται από πλήθος παραγόντων, όπως το είδος και η δοσολογία των φαρμάκων, ο βαθμός εξάπλωσης της νόσου και γενικότερα η αντίδραση του εκάστοτε οργανισμού, η οποία δεν είναι ποτέ δεδομένη εκ των προτέρων, εφόσον εξαρτάται ακόμη και από γενετικά χαρακτηριστικά.

Καρκίνος παχέος εντέρου. Θεραπεύεται;

Ο καρκίνος του εντέρου αποτελεί την τρίτη συχνότερη αιτία θανάτων από καρκίνο διεθνώς. Η αυξημένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου εντέρου οφείλεται στο ότι οι πολύποδες του παχέος εντέρου είναι αρκετά συχνοί και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς θα εξελιχθούν σε καρκίνο εντέρου. Ο καρκίνος παχέος εντέρου αποτελεί την 3η συχνότερη κακοήθη νόσο στις γυναίκες μετά τον πνεύμονα και το μαστό

Ο καρκίνος παχέος εντέρου έχει καλή πρόγνωση αν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά. Η θεραπεία του περιλαμβάνει τη σωστή ογκολογική επέμβαση σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία όταν ο όγκος ξεφεύγει από τα όρια του εντέρου είτε με τη μορφή τοπικής επέκτασης είτε με τη μορφή μεταστάσεων σε λεμφαδένες. Η ένταξη του ασθενή στο κατάλληλο ογκολογικό πρωτόκολλο είναι απόφαση της διεπιστημονικής ομάδας που συνήθως αποτελείται από τον χειρουργό, τον ογκολόγο, τον ακτινολόγο και τον παθολογοανατόμο.

Καρκίνος παχέος εντέρου επιβίωση

Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί. Οι νέες θεραπείες όπως η ανοσοθεραπεία αυξάνουν κατά πολύ τα ποσοστά επιβίωσης. Γενικά ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού είναι από τους πιο ιάσιμους και αντιμετωπίσιμους.

– Καρκίνος παχέος εντέρου μέσο ποσοστό 5ετούς επιβίωσης 63%.

– Εάν ο καρκίνος διαγνωστεί σε αρχικό εντοπισμένο στάδιο το ποσοστό επιβίωσης είναι 91%.

– Εάν έχει εξαπλωθεί στους λεμφαδένες είναι 72%.

– Εάν έχει μεταστάσεις το ποσοστό 5ετούς επιβίωσης είναι 13%. Ωστόσο εάν οι μεταστάσεις είναι χειρουργήσιμες η αφαίρεση αυτών των όγκων μπορεί να εξαλείψει τον καρκίνο, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά το ποσοστό επιβίωσης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν