Εργασιακό Νομοσχέδιο: Η κίνηση-ματ Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή

Με την κίνηση αυτή, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει σε δύσκολη θέση

Επιθετικά κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με το εργασιακό νομοσχέδιο, αφήνοντας στην άκρη αμυντικογενείς πρωτοβουλίες που είχε πάρει στο παρελθόν, με αφορμή άλλες κυβερνητικές επιλογές.

Πριν από έναν μήνα υπήρξε μία συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο, του κ. Μητσοτάκη με στενούς του συνεργάτες όπου και καθορίστηκε η τακτική που θα ακολουθήσει η κυβερνητική πλειοψηφία για το εργασιακό νομοσχέδιο μέχρι και την ψήφιση του στη Βουλή.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, άλλωστε, αποτελεί μία βασική προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο διαχείρισης του νομοσχεδίου περιελάμβανε στοχευμένη επικοινωνιακή πολιτική μέσα από παρεμβάσεις κυρίως από τον Κωστή Χατζηδάκη αλλά και από συγκεκριμένους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος , οι οποίοι πέρασαν από «σεμινάρια», μαθαίνοντας το πλήρες περιεχόμενο του κειμένου.

Βασικός άξονας του σχεδιασμού είναι να μην πάρει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων η αντιπολίτευση. Για το λόγο αυτό έχει αποφασιστεί να ζητηθεί από την πλειοψηφία η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Με την κίνηση αυτή, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει σε δύσκολη θέση και θα «εκτεθεί» στην ελληνική κοινωνία.

Με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθούν τα θετικά σημεία του νομοσχεδίου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει μόνος, αγκυλωμένος σε μία στείρα αντιπολιτευτική τακτική.

Στο Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε υπάρχει η εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οχυρώνεται πίσω από μία άρνηση μόνο για να κάνει αντιπολίτευση και δε βλέπει τα θετικά σημεία όπως είναι:

  • οι γονικές άδειες,
  • τα μέτρα καταπολέμησης της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης,
  • την κατοχύρωση των δικαιωμάτων στους κούριερ και τους ντελίβερι,
  • τη διάταξη του δικαιώματος αποσύνδεσης του τηλεργαζόμενου ώστε ο εργοδότης να μην τον ενοχλεί με e–mails και SMS εκτός ωραρίου,
  • τις επεκτάσεις 6 περιπτώσεων προστασίας των εργαζομένων (π.χ. σε πατεράδες για 6 μήνες από τη γέννηση παιδιού, σε παραβίαση όρων τηλεργασίας) κλπ.

Ίσως σας ενδιαφέρουν