Η αερομαχία των Rafale και το …βέρτιγκο Τσίπρα

Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την απόκτηση των Rafale – Ποια η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Για μία αερομαχία με έντονες αναταράξεις προετοιμάζεται η εθνική αντιπροσωπεία, καθώς θα συζητηθεί στη Βουλή η σύμβαση για την απόκτηση των νέων υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών τύπου RAFALE εντός του 2021 από τη Γαλλία, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την Πολεμική Αεροπορία.

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι η Πολεμική Αεροπορία προχωρεί άμεσα στην απόκτηση μίας μοίρας 18 αεροσκαφών RAFALE γίνεται πράξη μόλις τρεις μήνες μετά, χρόνος-ρεκόρ για την εκτέλεση ενός τόσο σύνθετου και μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος.

Ενώ λοιπόν όλοι θα περίμεναν να υπάρξει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα συμφωνία τουλάχιστον από τα δύο κόμματα εξουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να μην θέλει να «συμφιλιωθεί» ακόμα και σήμερα με το κυβερνητικό του παρελθόν. Μοιάζει να θέλει να ξεχάσει ότι κυβέρνησε και μάλιστα με τον Πάνο Καμμένο.

Το ερώτημα όμως είναι η στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη συζήτηση. «Είναι λυπηρή η ανεύθυνη στάση του κ. Τσίπρα και του κόμματός του όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες, σε μια περίοδο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει την προκλητικότητα, τις παράνομες ενέργειες και τις συνεχείς απειλές από την Τουρκία. Την στιγμή μάλιστα που αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που εγκαλεί την κυβέρνηση για δήθεν υποχωρητικότητα απέναντι την Τουρκία» τονίζει κυβερνητική πηγή.

Η αλήθεια είναι ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ΝΔ, παρά την κριτική ασκούσε στις κυβερνήσεις άλλων κομμάτων, υπερψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες, δεδομένου ότι η πρώτη προτεραιότητα ήταν η ασφάλεια της χώρας και η ικανότητα των Ένοπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται αποτελεσματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, όπως φάνηκε και στη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, δείχνει να ακολουθεί έναν άλλο δρόμο.

Τα ερωτήματα λοιπόν, σύμφωνα με γαλάζιο στέλεχος, έρχονται αβίαστα:

  • Ο κ. Τσίπρας αρνείται να ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες φοβούμενος την εσωκομματική του αντιπολίτευση;
  • Μήπως Δεν έχουν το θάρρος να τις ψηφίσουν μη τυχόν και χάσουν ψηφοφόρους;
  • Είναι πολιτικά ορθό από τη μία ο κ.Τσίπρας να ζητάει «σκληρότερη» στάση απέναντι στην Τουρκία και από την άλλη να είναι εναντίον των εξοπλισμών ;

Ίσως σας ενδιαφέρουν