Κορωνοϊός: Στην Πάρο στραμμένα όλα τα βλέμματα – Στο τραπέζι περιοριστικά μέτρα

Αν και η επιδημιολογική εικόνα δεν φαίνεται να δικαιολογεί την άμεση λήψη μέτρων, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη επιλέξει την δέσμη μέτρων που αν απαιτηθεί θα ενεργοποιηθεί

Παρά τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν, η πραγματικότητα είναι ότι στην Μύκονο η κυβέρνηση δεν προτίμησε τη λύση του lockdown, άλλα των στοχευμένων περιοριστικών μέτρων σε τομείς που λειτούργησαν ως εστίες υπερμετάδοσης στο νησί.

Μία επιλογή που κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν αφού αναμένεται να ακολουθηθεί και σε παρόμοιες περιπτώσεις νησιών, ή πόλεων το προσεχές διάστημα.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι το ενδιαφέρον των επιστημόνων και των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών εντοπίζεται πλέον στο νησί της Πάρου.

Αν και η επιδημιολογική εικόνα δεν φαίνεται να δικαιολογεί την άμεση λήψη μέτρων τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη επιλέξει την δέσμη μέτρων που εφόσον απαιτηθεί θα ενεργοποιηθεί κάποια από αυτά ή όλα μαζί.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

-Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 7 το πρωί της επόμενης μέρας.
-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.
-Απαγόρευση κάθε είδους κοινωνικής συνάθροισης άνω των εννιά ατόμων.
-Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι στην εστίαση έως 4 άτομα.

Μέχρι τότε όμως το Μέγαρο Μαξίμου έχει να δρομολογήσει το σημαντικό project που ονομάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός. Την Πέμπτη λοιπόν, εκτός απροόπτου, θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η ρύθμιση που θα καθορίζει το βασικό πλαίσιο για την συμμετοχή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα αποσυνδέει τα πειθαρχικά συμβούλια από την πιθανότητα απόλυσης στο δημόσιο τομέα, ώστε όποιος δημόσιος υπάλληλος πει «όχι» στην συμμετοχή στον εμβολιασμό, δε θα κινδυνεύει με απόλυση.

Βασική διάταξη επίσης θα είναι αυτή που θα προβλέπει πως η αναστολή εργασίας στην οποία θα μπαίνει κάποιος μετά από την άρνηση του στον υποχρεωτικό εμβολιασμό δε θα έχει όριο διάρκεια ισχύος, όπως γίνεται σήμερα.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να γνωρίζουν αν οι εργαζόμενοι θα έχουν κάνει το εμβόλιο, στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί από το φθινόπωρο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν