Με λιγότερους βουλευτές οι συνεδριάσεις στη Βουλή λόγω της Όμικρον

Δείτε επίσης

Με μειωμένη την ταυτόχρονη φυσική παρουσία των βουλευτών θα διεξάγονται οι συνεδριάσεις στην ολομέλεια και τις επιτροπές της Βουλής, για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από εισήγηση της υπηρεσίας υγεiονομικής κάλυψης.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα επαναξιολογούνται και επικαιροποιούνται ανά 15θήμερο, ταυτόχρονα οι βουλευτές στην Ολομέλεια, δεν μπορεί να υπερβαίνουν τους 100, στην αίθουσα Γερουσίας θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 40 βουλευτές, στην αίθουσα 223 έως 16 βουλευτές. Παράλληλα θα καταβληθεί προσπάθεια να μην χρησιμοποιούνται παρά μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις οι μικρότερες αίθουσες που φιλοξενούν τις συνεδριάσεις των επιτροπών. Αποφασίστηκε επίσης τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα με ειδικά φίλτρα, περιορισμός των κοινοβουλευτικών αποστολών στο εξωτερικό και πάγωμα των επισκέψεων στις εκθέσεις που έχουν οργανωθεί από τη Βουλή.

Για την αποτροπή της διασποράς διευρύνεται η επιστολική ψήφος ενώ η εγγραφή των βουλευτών στο σύστημα για να πάρουν το λόγο στην Ολομέλεια θα γίνεται μέσω των κομμάτων και όχι με φυσική παρουσία. Στις υπηρεσίες της Βουλής η τηλε-εργασία θα γίνεται σε ποσοστό 50%, όπου αυτό είναι εφικτό. Τις τρεις τελευταίες ημέρες διενεργήθηκαν 893 rapid test στη Βουλή και εντοπίστηκαν 9 κρούσματα. Όλοι οι βουλευτές έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid πλην μιας περίπτωσης βουλευτή που δεν έχει εμβολιαστεί με την επίκληση λόγων υγείας.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ίσως σας ενδιαφέρουν