Ο Κασσελάκης «κατάπιε την γλώσσα του» στην Β. Ήπειρο – Ούτε μια λέξη για τη Χειμάρρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί περιοδεία ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου σε Βόρεια Ήπειρο και Αλβανία

Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία του στην Βόρεια Ήπειρο επισκέφθηκε μειονοτικά χωριά της Νότιας Αλβανίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τέθηκαν ζητήματα περί επικίνδυνων «παιχνιδιών» της κυβέρνησης των Τυράννων σε βάρος της ελληνικής μειονότητας, ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να τα συζητήσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε τόσο να επισκεφθεί όσο και να πει έστω και μια κουβέντα για την Χειμάρρα, τον Φρέντι Μπελέρη και την άρνηση της αλβανικής κυβέρνησης να αποδεχθεί την εκλογή του, στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Μίλησε για «κομματικοποίηση» των εθνικών θεμάτων

Αντίθετα, άφησε υπονοούμενα εναντίον της κυβέρνησης, για προσπάθεια «κομματικοποίησης» των εθνικών θεμάτων, αναφερόμενος -χωρίς να το πει ανοιχτά- στη συμμετοχή του Φρ.Μπελέρη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κομματικοποιούνται και να πολιτικοποιούνται τα εθνικά ζητήματα και εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση θα παραμείνουμε θεσμικοί. Θα στηρίξουμε τον ελληνισμό όπου και αν βρίσκεται. Ειδικά στα σύνορα μας, εκεί που έχυσαν αίμα για την ελευθερία της Ελλάδας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Γεωργουτσάτι, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δρόπολης.

Αερολογίες για την υπόθεση Μπελέρη και την Χειμάρρα

Ως προς τη Χειμάρρα; Τίποτα σαφές, παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις. «Ήθελα να προσθέσω στους συμπατριώτες Έλληνες εδώ στους μειονοτικούς δήμους και στη Χιμάρα ότι δεν θα σας ξεχάσουμε. Η ακρόαση των προβλημάτων και οι περιοδικές επισκέψεις είναι υποχρέωσή μας ως κοινωνία προς εσάς».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το σχολείο στους Βουλιαράτες, συνομίλησε με παιδιά και εκπαιδευτικούς, ακούγοντας τα προβλήματα, αλλά και τα αιτήματα τους. «Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ο ελληνισμός, είναι μέσω της Παιδείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια περιοχή επισκέφτηκε, επίσης, και το νεκροταφείο των πεσόντων του αλβανικού μετώπου, το 1940, ενώ η σύντομη περιοδεία έκλεισε με συνάντηση με μειονοτικούς στη Βάνιστα.




Ίσως σας ενδιαφέρουν