Rapid test κατ’ οίκον ή σε φαρμακεία – H «ασπίδα» στο άνοιγμα της αγοράς

Ποια τα χαρακτηριστικά που έχει ο ανασχεδιασμός των «γρήγορων τεστ» – Στον συνολικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται και το «auto-testing», στο σπίτι

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για την πλέον δύσκολη εξίσωση την οποία καλείται να διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτά τα σχεδόν δύο χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τις εθνικές εκλογές του 2019.

Ο σχεδιασμός για την επιστροφή στην όποιας μορφής κανονικότητα, την ώρα μάλιστα που ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλός σε συνδυασμό με την δικαιολογημένη κόπωση των πολιτών δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο οι συσκέψεις είναι συνεχείς με στόχο την ασφαλή αλλαγή σελίδας στη χώρα.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι για να γίνει πράξη αυτή η έστω σταδιακή επανεκκίνηση της δραστηριότητας, σε μία «περίπου» ομαλότητα, θα πρέπει να ελεγχθεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά ο έλεγχος της πανδημίας, ειδικά σε μία συγκυρία που τα κρούσματα είναι σε υψηλά επίπεδα.

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου, έχει αποφασιστεί ότι θα αλλάξει η τακτική γύρω από τα rapid test. Με βάση λοιπόν τις υπάρχουσες εισηγήσεις, ο ανασχεδιασμός των «γρήγορων τεστ» προβλέπει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Τη διενέργεια 100.000 – 150.000 ελέγχων ανά 24ωρο, με τον αριθμό που διενεργείται σήμερα να ανέρχεται στους 60.000.
  • Θα έχουν στοχευμένο χαρακτήρα, για αυτό και θα πραγματοποιούνται σε βιομηχανίες, εργοστάσια, γραφεία, σχολεία, δικαστήρια, τουριστικές μονάδες κλπ.
  • Θα είναι διαθέσιμα στο γενικό πληθυσμό, πχ. Σε πλατείες και ΜΜΜ.

Ίσως σας ενδιαφέρουν