Τουρισμός: Εντός Απριλίου πιλοτικό άνοιγμα – H κίνηση ματ της κυβέρνησης

Κάτω από άκρα μυστικότητα, βρίσκεται τις μέρες αυτές σε πλήρη εξέλιξη συνεννοήσεις όλων των συναρμόδιων φορέων

Μία μεγάλη κίνηση προετοιμάζει με «αθόρυβα» βήματα η κυβέρνηση για τα μέσα Απριλίου, σε σχέση με την ελληνική βαριά βιομηχανία, τον τουρισμό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί την κινητικότητα που επιδεικνύουν πολλές χώρες του μεσογειακού νότου προκειμένου να πάρουν καλή θέση στην εκκίνηση της νέας τουριστικής περιόδου.

Μιας περιόδου που θα αρχίσει εν μέσω πανδημίας αλλά σε κάθε περίπτωση, με συμμάχους τους εμβολιασμούς, φιλοδοξεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα από την περσινή.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση ήδη έχει ανακοινώσει ότι στις 14 Μαΐου θα ανοίξει η χώρα για όλους όσοι μπορούν να έρθουν με βοηθό και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παρόλα αυτά οι πληροφορίες επιμένουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου δε θα μείνει εκεί.

Κάτω από άκρα μυστικότητα, βρίσκεται τις μέρες αυτές σε πλήρη εξέλιξη συνεννοήσεις όλων των συναρμόδιων φορέων προκειμένου περίπου στις 16 Απριλίου να ένα πιλοτικό άνοιγμα του του τουρισμού.

Μία επιλογή με ξεκάθαρη στόχευση, η Ελλάδα να μπει δυναμικά στον αγώνα κατοχύρωσης ενός καλού πλασαρίσματος ενόψει καλοκαιριού. Πώς θα συμβεί αυτό;

Οι πληροφορίες λένε ότι μέσω πιθανότατα μίας υπουργικής απόφασης, θα καταργηθεί η υποχρέωση για καραντίνα σε τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα από συγκεκριμένες χώρες, οι οποίες θα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Το μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού στους πληθυσμούς τους.

Με τον τρόπο αυτό λοιπόν θα γίνει ένα πρώτο άνοιγμα , έστω σε μικρογραφία, της διαδικασίας που επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου να ακολουθηθεί το προσεχές καλοκαίρι.

Οι χώρες, στις οποίες στοχεύει η κυβέρνηση, είναι το Ισραήλ, η Μ. Βρετανία, η Σερβία , οι ΗΠΑ και τα ΗΑΕ. Πρόκειται για κράτη που έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα να εμβολιάσουν σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού.

Στις σκέψεις των επιτελών του Μαξίμου είναι η κατάργηση της καραντίνας να εφαρμοστεί όχι μόνο στις παραπάνω πέντε χώρες αλλά και στο σύνολο της ΕΕ, μια και σε διαφορετική περίπτωση πιθανόν να υπάρξει θέμα με τις Βρυξέλλες.

Ίσως σας ενδιαφέρουν