Υπόθεση Λιγνάδη: Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για τη συζήτηση στη Βουλή

Η κυβέρνηση προχωράει σε μία ξεκάθαρη πολιτική κίνηση, θέτοντας όλα τα κόμματα προ των ευθυνών τους, με την συζήτηση στη Βουλή

Είναι σαφές, όπως άλλωστε φάνηκε και από τα όσα έγιναν τα τελευταία 24ωρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί, στο πλαίσιο του πολιτικού παιχνιδιού, την υπόθεση Λιγνάδη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται διαρκώς σε αυτό το ζήτημα επιχειρώντας να εμπλέξει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Κυριακό Μητσοτάκη προσωπικά σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς να προσκομίζει κάποιο απτό στοιχείο.

Αναρτήσεις τρολς, δηλώσεις με υπονοούμενα, δημοσιεύματα με μια στρατηγική επιλογή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πιθανότατα έχει να κάνει με την δημοσκοπική παγιοποίηση της διαφοράς του από την ΝΔ, όπως καταγράφουν όλες οι έρευνες κοινής γνώμης.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιους αναλυτές η επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει την ανικανότητα του να αναπτύξει ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα που να αγγίζει τους πολίτες και γι’ αυτό στρέφεται σε μεθόδους που αγγίζουν τη χυδαιότητα.

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου επιμένοντας στην απόφαση περί ήπιου πολιτικού λόγου δε δείχνει διάθεση να «σπρώξει στο βούρκο» την πολιτική ζωή της χώρας.

Για το λόγο αυτό οι κυβερνητικές ανακοινώσεις είναι σε αρκετά χαμηλούς τόνους, με το κυβερνών κόμμα αυτή τη φορά να βγαίνει πιο μπροστά απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σε δεύτερη πλάνο το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό στο λεγόμενο πρωινό καφέ αποφασίστηκε η κυβέρνηση να επιλέξει τον δρόμο της πολιτικής ορθότητας, την οδό του κοινοβουλίου.

«Όλα θα πρέπει να λέγονται εντός της Βουλής, με απόλυτα θεσμικό τρόπο» σημείωσε συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη. Η εκτίμηση που υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ότι πρόκειται για μία χυδαία και απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να κομματικοποιήσουν το όλο ζήτημα, με αιχμή τον διορισμό Λιγνάδη, ξεχνώντας, όπως σημειώνουν, ότι καταγγελίες αφορούν ακόμη και υπουργούς της κυβέρνησής του κ. Τσίπρα, όπως ο Παύλος Χαϊκάλης, που ομολόγησε ο ίδιος πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Στην Κουμουνδούρου μοιάζουν να αγνοούν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν εμφανίστηκε στο Εθνικό ξαφνικά το 2019. Ήταν Διευθυντής της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, Αναπληρωτής Διευθυντής της Δραματικής Σχολής, ενώ τουλάχιστον από το 2000 εργάζεται ετησίως είτε ως πρωταγωνιστής, είτε ως σκηνοθέτης. Πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε στο Εθνικό θέατρο και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπουργός πολιτισμού ήταν η Λυδία Κονιόρδου, η οποία μετέπειτα, το 2020, ήταν η πρωταγωνίστριά του σε συγκεκριμένη παράσταση» ξεκαθαρίζει συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη.

Πίσω από τις επιλογές του κ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σπρώξει τη χώρα σε μία λογική «τραμπισμού», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, η οποία μόνο θετικά αποτελέσματα δε θα έχει. Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση προχωράει σε μία ξεκάθαρη πολιτική κίνηση, θέτοντας όλα τα κόμματα προ των ευθυνών τους, με την συζήτηση στη Βουλή.

Ίσως σας ενδιαφέρουν