Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Τι αναφέρει σε συνέντευξή του ο καθηγητής Θεραπευτικής- Ογκολογίας- Αιματολογίας, και πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος

Τα μονοκλωνικά αντισώματα αναμένεται, να βοηθήσουν στην πρόληψη των νοσηλειών, στην αποτροπή των σοβαρών λοιμώξεων, στη μείωση της ζήτησης εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας, καθώς επίσης και στη μείωση της επιβάρυνσης του υγειονομικού συστήματος.

Μάλιστα μπορούν να συμπληρώσουν τα εμβόλια, προσφέροντας αμέσως προστασία, για εβδομάδες έως και μήνες, ενάντια στη λοίμωξη του Sars-Cov-2, σε αντίθεση με τα εμβόλια που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να παρέξουν ανοσία. Η χρήση τους φαίνεται να αφορά τους μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια έως μετρίου βαθμού συμπτωματολογία, αλλά και παράγοντες κινδύνου που μπορεί να υποδηλώνουν βαριά νόσηση.

Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει στη συνέντευξη που παραχωρεί στο Πρακτορείο FM ο καθηγητής Θεραπευτικής- Ογκολογίας- Αιματολογίας, και πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος εξηγεί αναλυτικά τι ακριβώς είναι, πώς παράγονται και πώς λειτουργούν έναντι του ιού, τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία όπως και το πλάσμα από αναρρώσαντες, ανήκουν στην κατηγορία της ανοσοθεραπείας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Ίσως σας ενδιαφέρουν