Πως να ρίξετε τη χοληστερόλη μετά τα 50

Δείτε επίσης

Τι τροφές πρέπει να καταναλώνετε

Στην ηλικία των 50 τα επίπεδα της χοληστερόλης αυξάνονται ευκολότερα, αλλά με την κατάλληλη διατροφή τα μειώνονται.

Μία από τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες που μπορείτε να ακολουθήσετε, προκειμένου να μειώσετε τη χοληστερόλη μετά τα 50, είναι να συμπεριλάβετε πολλές διαλυτές ίνες στη διατροφή σας, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Amy Goodson, συγγραφέα του The Sports Nutrition Playbook και μέλος της ιατρικής ομάδας εμπειρογνωμόνων του eatthis.com,

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

«Οι διαλυτές φυτικές ίνες είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης. Διότι διαλύονται στο νερό και σχηματίζουν ένα υλικό που μοιάζει με γέλη (τζελ), το οποίο προσκολλάται στη χοληστερόλη», λέει η Goodson.

Αναφορικά με τους τύπους τροφών που πρέπει να καταναλώνετε, η Goodson τονίζει, ότι κάποιες από τις καλύτερες πηγές για διαλυτές φυτικές ίνες είναι:

  • η βρώμη και οτιδήποτε παρασκευάζεται με αλεύρι βρώμης
  • φρούτα που μπορείτε να φάτε με τη φλούδα τους
  • όσπρια
  • σπόροι
  • ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα

Ίσως σας ενδιαφέρουν