Τα ωμέγα 3 λιπαρά μειώνουν την αθηροσκλήρωση

Δείτε επίσης

Οι τροφές που πρέπει να τρώτε

Ζωτικό ρόλο παίζει ένας υποδοχέας που ενεργοποιείται από ουσίες που σχηματίζονται από ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στην πρόληψη της φλεγμονής στα αιμοφόρα αγγεία και στη μείωση της αθηροσκλήρωσης, όπως προκύπτει από μελέτη του Karolinska Institutet στη Σουηδία.

Η ανακάλυψη ίσως ανοίξει τον δρόμο για νέες στρατηγικές για τη θεραπεία και την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, με τη χρήση ωμέγα 3 λιπαρών οξέων.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου παγκοσμίως και ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Η αθηροσκλήρωση σχετίζεται με χρόνια φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία. Η φλεγμονή ελέγχεται κανονικά από «σήματα διακοπής», που ονομάζονται ρεσολβίνες. Αυτές απενεργοποιούν τη φλεγμονή και διεγείρουν την επούλωση και την επιδιόρθωση των ιστών.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Σε ποιες τροφές θα τα βρείτε

Ίσως σας ενδιαφέρουν