Τα ωμέγα 3 λιπαρά μειώνουν την αθηροσκλήρωση
Δείτε επίσης
Οι τροφές που πρέπει να τρώτε
Ζωτικό ρόλο παίζει ένας υποδοχέας που ενεργοποιείται από ουσίες που σχηματίζονται από ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στην πρόληψη της φλεγμονής στα αιμοφόρα αγγεία και στη μείωση της αθηροσκλήρωσης, όπως προκύπτει από μελέτη του Karolinska Institutet στη Σουηδία.
Η ανακάλυψη ίσως ανοίξει τον δρόμο για νέες στρατηγικές για τη θεραπεία και την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, με τη χρήση ωμέγα 3 λιπαρών οξέων.
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου παγκοσμίως και ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας.
Η αθηροσκλήρωση σχετίζεται με χρόνια φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία. Η φλεγμονή ελέγχεται κανονικά από «σήματα διακοπής», που ονομάζονται ρεσολβίνες. Αυτές απενεργοποιούν τη φλεγμονή και διεγείρουν την επούλωση και την επιδιόρθωση των ιστών.