Βιταμίνη D: 3 τροφές που πρέπει να καταναλώνετε για να την καλύψετε

Η βιταμίνη του «ήλιου» είναι αναγκαία για τον οργανισμό

Σε μια περίοδο που έχουμε πάρει ελάχιστη από την ενέργεια που μας προσφέρει ο ήλιος, η ανάγκη για λήψη βιταμίνης D είναι πιο επικτακτική από ποτέ.

Η βιταμίνη D προστατεύει από πληθώρα παθήσεων, όπως οστεοπόρωση, υπέρταση, κατάθλιψη και αγχωτικές διαταραχές και για αυτό τον λόγο πρέπει καθημερινά να λαμβάνουμε περίπου 600 ΙU.

Μπορεί την βιταμίνη D να την λαμβάνουμε κυρίως από τον ήλιο, όμως υπάρχουν κάποιες τροφές που την συμπληρώνουν εξαιρετικά και πρέπει να καταναλώνουμε συχνά.

Ψάρι

Μια μερίδα σκουμπρί μας δίνει 574 ΙU και μια μερίδα σολομό μας προσφέρει 425 IU.

Αυγό

Κάθε κρόκος αυγού χαρίζει στον οργανισμό μας 41 ΙU βιταμίνης d.

Μανιτάρι

Ένα φλυτζάνι μανιτάρια σιτάκε μας χαρίζει επίσης 40 ΙU.

Ίσως σας ενδιαφέρουν