Πέντε λόγοι για να εντάξετε το ταχίνι στη διατροφή σας

Σε τί σας ωφελεί μία κουταλιά ταχίνι την ημέρα;

Το ταχίνι είναι λιπαρή πάστα από ψημένο, τριμμένο, ξεφλουδισμένο σουσάμι. Χρησιμοποιείται σαν επάλειψη στο ψωμί ή ως βασικό συστατικό παρασκευής ορισμένων τύπων χαλβά.

Πολλοί το θυμούνται σε περιόδους νηστείας, ωστόσο αποτελεί ένα πολύτιμο τρόφιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνη και ωφέλιμα λιπαρά οξέα, που πρέπει να βρίσκεται στο καθημερινό διαιτολόγιο του καθενός.

Με μόλις μία κουταλιά ταχίνι κερδίζετε
Ενέργεια 90 θερμίδες
Πρωτεΐνη 2,55 γρ.
Ολικά λιπαρά 8,06 γρ.
Υδατάνθρακες 3,18 γρ.
Φυτικές ίνες 1,4 γρ.
Απλά σάκχαρα 0,07 γρ.
Ασβέστιο 64 mg
Σίδηρος 1,34 mg
Μαγνήσιο 14 mg
Φώσφορος 110 mg
Κάλιο 62 mg
Νάτριο 17 mg
Ψευδάργυρος 0,69 mg
Χαλκός 0,242 mg
Μαγγάνιο 0,218 mg
Σελήνιο 0,3 μg
Θειαμίνη 0,183 mg
Ριβοφλαβίνη 0,071 mg
Νιασίνη 0,818 mg
Παντοθενικό οξύ 0,104 mg
Βιταμίνη Β6 0,022 mg
Φυλλικό οξύ 15 μg
Βιταμίνη E 0,04 mg

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα και υδατάνθρακες. Ουσιαστικά, συνδυάζει όλα τα συστατικά, που είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Όσο για το πώς σας ωφελεί;
Συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού από τους οξειδωτικούς παράγοντες και βοηθάει στην καταπολέμηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του σακχαρώδη διαβήτη και διάφορων μορφών του καρκίνου.

Συμβάλει στην αποτροπή της γήρανσης των κυττάρων του οργανισμού.

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό.

Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Ρίχνει την πίεση με φυσικό τρόπο, καθώς είναι πηγή ασβεστίου και μαγνησίου.

Ίσως σας ενδιαφέρουν