Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, ζει!

Δείτε επίσης

Εβδομήντα έξι ακριβώς ημέρες μετά την εξαφάνισή της από προσώπου γης, η Κέιτ Μίντλετον, όπως ονωμάζετο πριν από τον γάμο της, ενεφανίσθη στο προσκήνιο με μία «πειραγμένη» φωτογραφία που την έδειχνε να χαίρει άκρας υγείας με τα τρία παιδιά της.

Ήταν η 10η Μαρτίου, και το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της είχε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πυροδότησε έτσι τις θεωρίες συνωμοσίας, μία από τις οποίες υπεστήριζε ότι έχει αποδημήσει εις Κύριον.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Στις 22 Μαρτίου, την ώρα που ετυπώνετο η «Βραδυνή της Κυριακής», σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της ανεκοίνωσε πως διεγνώσθη με καρκίνο. Χμμ.

Από την χριστουγεννιάτικη οικογενειακή εορτή στο Παλάτι του Σάντριγχαμ, έως το παγκάκι του Κάστρου του Ουΐνδσορ, φάνηκε σαν να είχε περάσει ένας αιώνας.

Η απαστράπτουσα φωτογενής πριγκίπισσα, που η πλειονότης των κοριτσιών θα ήθελαν να είναι στην θέση της, είχε δώσει την σκυτάλη σε μία εμφανώς καταβεβλημένη και απλώς ενδεδυμένη γυναίκα, η οποία κάθεται σε ένα παγκάκι και αποκαλύπτει ευκρινώς τους λόγους που την ώθησαν να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο.

Το μαγνητοσκοπημένο της μήνυμα από συνεργείο του B.B.C. ήταν καλογραμμένο, σοβαρό και στον σωστό τόνο για την περίπτωση.

Ουδείς ευρέθη αυτήν την φορά να αμφισβητήσει την εγκυρότητά του, και τα κακόβουλα σχόλια περιορίσθησαν στο εάν φοράει περούκα ή στην μαρινιέρα που επέλεξε. Είχαν προηγηθεί δύο φωτογραφίες με τον σύζυγό της στα πέριξ του Adelaide Cottage όπου κατοικούν, που δεν έπεισαν πλήρως τους βασιλικούς παρατηρητές.

Το κύριο ερώτημα που ετέθη ήταν πώς γίνεται δύο τόσο προβεβλημένα πρόσωπα να περιπατούν στον κεντρικό δρόμο του Ουΐνδσορ, να εισέρχονται σε ένα κατάστημα και να υπάρχει μόνον ένας αυτόπτης μάρτυς για να το καταγράψει, την εποχή που τα κινητά «παίρνουν φωτιά» σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η ρωγμή στην εμπιστοσύνη προς την βασιλική οικογένεια, με τις αδόκιμες πρωτοβουλίες επικοινωνίας, κάτι που δεν συνέβαινε επί βασιλείας της Ελισάβετ Β’, αναμένεται στο προσεχές διάστημα να αποτελέσει μία ακόμη απειλή στην μακροβιότητα ενός χιλιόχρονου θεσμού.

Ο βρετανικός λαός, προς το παρόν, εάν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις, πρόσκειται θετικώς στο πολίτευμα της βασιλευομένης δημοκρατίας, αλλά ποιος δύναται να προδικάσει το μέλλον, με τόσες ασθένειες;

Η ώρα της Ιατρικής

Επί μακρόν, η αναφορά και μόνον της λέξεως ήταν ένα ταμπού, με τους περισσότερους να χρησιμοποιούν την λέξη η «επάρατος».

Σήμερα, που η νόσος του καρκίνου έχει εξαπλωθεί, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στις αιτίες θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η χρήσις του όρου έχει απενοχοποιηθεί.

Με το δεδομένο ότι υπάρχουν περίπου 200 διαφορετικά είδη καρκίνου και κάθε ένα αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο θεραπευτικώς, αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο δύσκολο είναι να υιοθετούμε γενικότητες για την ίασή του.

Το μόνον βέβαιον είναι ότι το στρες και η κακή ψυχολογική κατάστασις θεωρούνται ως οι κύριοι παράγοντες, μαζί με την κληρονομικότητα, της νόσου, ενώ, αντιθέτως, η καλή ψυχολογία συμβάλλει στην θεραπεία του.

Όλοι μας υποθέτω, έχουμε έλθει αντιμέτωποι με την ανακοίνωση ενός συγγενούς ή φίλου, που ήταν ή είναι, καρκινοπαθής. Επίσης, όλοι μας έχουμε σεβασθεί την επιθυμία του να κοινοποιηθεί ή μη, η ασθένειά του.

Όταν όμως πρόκειται για δημόσια πρόσωπα που έχουν αξιώματα, τότε η προσέγγισις αλλάζει. Η προστασία της ιδιωτικότητος, στην οποία ο καθείς εξ’ ημών έχει το δικαίωμα, «πάει περίπατο». Πόσο μάλλον όταν ευρίσκεσαι εις την κεφαλή ενός έθνους, όπως ο βασιλεύς Κάρολος Γ’.

Τούτο δεν ισχύει για την υγεία της πριγκιπίσσης της Ουαλλίας, η οποία δεν έχει θεσμικό ρόλο στην βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Η αφόρητος πίεσις που εδέχθη για να κοινοποιήσει την ασθένειά της, τον μετέτρεψε σε θύμα ανθρωποφαγίας, αποδεικνύοντας ότι στην εποχή των τρολς και του σκοτεινού Διαδικτύου, αξίες όπως η διακριτικότης και ο σεβασμός στην ιδιωτική ζωή του ετέρου, είναι έννοιες παρωχημένες.

Το να αρρωσταίνει κανείς και να ευρίσκεται μεταφορικώς στο μέσον μίας ρωμαϊκής αρένας να μονομαχεί με τις θεωρίες συνωμοσίας που τη θέλουν έως και νεκρή, μάλλον δεν ωφελεί στην θεραπεία του ασθενούς.

Η αποκάλυψις της αληθείας με το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της προηγουμένης εβδομάδος, ενδέχεται να περιορίσει τον κανιβαλισμό του αδηφάγου κοινού.

Εστιάζοντας στην ηρεμία και «στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ στο μυαλό, στο σώμα και το πνεύμα (…) όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη, που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς», έδωσε το παράδειγμα, ως όφειλε εκ της θέσεώς της και των παραδόσεων της βασιλικής οικογενείας, για το πώς πρέπει και εμείς οι υπόλοιποι να διαχειριζώμεθα τα θέματα υγείας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν