Κόσμος

Κέιτ Μίντλετον: Έχει την πιο ακριβοπληρωμένη νταντά της Μεγάλης Βρετανίας

Η νταντά Maria Teresa Turrion Borrallo εντυπωσιάζει και με τις σπουδές της

Κέιτ Μίντλετον: Έχει την πιο ακριβοπληρωμένη νταντά της Μεγάλης Βρετανίας
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Τόσο η Κέιτ Μίντλετον όσο και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φροντίζουν ώστε να βρίσκονται διαρκώς δίπλα στα τρία μικρά παιδιά τους, τον 9χρονο πρίγκιπα Τζορτζ, την 7χρονη Σαρλότ και τον 4χρονο πρίγκιπα Λούι.

Όμως οι υποχρεώσεις του παλατιού είναι πολλές που αναγκαστικά στερούν χρόνο συντροφικότητας μαζί τους. Για τις ημέρες αυτές, τα δισέγγονα της βασίλισσας Ελισάβετ διατηρούν το προνόμιο να απολαμβάνουν την φροντίδα προσωπικής νταντάς, η οποία όχι μόνο επιμελείται την φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών, αλλά και την διαπαιδαγώγηση τους. Κάπως, άλλωστε, θα έπρεπε να δικαιολογηθεί και το διόλου ευκαταφρόνητο πόσο που λαμβάνει ως αμοιβή.

Η Maria Teresa Turrion Borrallo, χωρίς αμφιβολία, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων νταντάδων της Μεγάλης Βρετανίας και αυτό γιατί η 96χρονη μονάρχης απαιτούσε από πάντοτε τις καλύτερες υπηρεσίες όσο αναφορά την ανατροφή των παιδιών, εγγονών και πλέον δισέγγονων της.

Η ισπανικής καταγωγής νταντά βρίσκεται στην βασιλική ομάδα παροχής βοήθειας της δούκισσας του Κέιμπριτζ Κέιτ από το 2014, λίγους μόλις μήνες μετά την γέννηση του πρώτου παιδιού τους. Το αξιοθαύμαστο βιογραφικό αλλά και η εκπαίδευση που έλαβε στο αριστοκρατικό κολέγιο Norland στο Μπάθ, κατατάσσουν αμέσως την Borrallo στις πιο επιτυχημένες και υψηλά αμειβόμενες παραμάνες.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του εν λόγω εκπαιδευτηρίου το «Norland College προσφέρει εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης σε όσους φιλοδοξούν να γίνουν κορυφαίοι επαγγελματίες στην φροντίδα των παιδιών». Ακολουθώντας ένα αυστηρό πρωτόκολλο εισαγωγής νέων εκπαιδευόμενων, το Norland υποδέχεται κάθε χρόνο μόνο 100 άτομα και το κάθε μάθημα που προσφέρει κοστίζει 15.000 λίρες. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των απόφοιτων νταντάδων είναι η εμβληματική στολή «Μαίρη Πόππινς», την οποία σπάνια αποχωρίζονται όταν βρίσκονται εν ώρα εργασίας.

Όσο αναφορά την αμοιβή της βασιλικής νταντάς, αυτή προσδιορίζεται κυρίως από τον αν θα προσφέρει τις υπηρεσίες της εσώκλειστη, δίπλα στην οικογένεια, ή αν απλώς επισκέπτεται σε καθημερινή βάση και για συγκεκριμένες ώρες το παλάτι. Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο μισθός τους κυμαίνεται μεταξύ των 40.000 – 120.000 λιρών το έτος, ενώ τα πανάκριβα δώρα που λαμβάνουν τακτικά – τσάντες σχεδιαστών, ταξίδια με διαμονή σε ξενοδοχεία πολυτελείας – αποτελούν έξτρα προνόμια.

Δείτε επίσης