Κόσμος

Προπαγανδιστικό παιχνίδι Ερντογάν και με τις σχέσεις Ελλάδας - Ιταλίας

«Η Ελλάδα αρχίζει πλέον να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία λόγω των απωθήσεων μεταναστών» είπε ο Ερντογάν στις κοινές δηλώσεις του με τον Μάριο Ντράγκι

Προπαγανδιστικό παιχνίδι Ερντογάν και με τις σχέσεις Ελλάδας - Ιταλίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του μεταναστευτικου προσπαθει για ακόμα μια φορά να αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδας, αλλά και να διαταράξει τις σχέσεις της με την Ιταλία.

Στη συνάντησή του με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, Ο Ερντογάν ανέφερε ότι «η Ελλάδα αρχίζει πλέον να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία λόγω των απωθήσεων μεταναστών. Σε αυτές τις απωθήσεις, οι παράτυποι μετανάστες προσπαθούν να καταφύγουν στην Ιταλία» υποστήριξε.

H απάντηση ήρθε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου πως «πρόσφατα, οι παράτυποι μετανάστες έχουν εκτρέψει τη διαδρομή τους από την Ευρώπη προς την Ιταλία δια θαλάσσης λόγω της πίεσης και της πολιτικής καταστολής που εφαρμόζει η Ελλάδα. Μπορεί να δημιουργηθεί ένας κοινός μηχανισμός ως προς αυτό;».

Πολεμώντας την «παράνομη μετανάστευση»
Επισημαίνοντας ότι οι στρατιωτικές αμυντικές σχέσεις και η συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας με την Ιταλία έχουν ιδιαίτερη σημασία, ο Ερντογάν είπε:

«Συμφωνούμε ότι είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας σε αυτόν τον τομέα. Κατέχει επίσης σημαντική θέση στην ατζέντα μας η συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αγαπητοί μου φίλοι, μοιράστηκα τις προσδοκίες μας στη διμερή συνάντηση. Συζητήσαμε επίσης με τον Πρωθυπουργό (της Ιταλίας) τη διαχείριση της μετανάστευσης και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε αυτόν τον τομέα με διαβουλεύσεις και έργα. Συζητήσαμε τα βήματα που μπορούν να γίνουν στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού για την ενίσχυση των στενών σχέσεων μεταξύ των λαών μας. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ότι είναι μια προσπάθεια ίδρυσης ενός τουρκοϊταλικού πανεπιστημίου», είπε.

Δείτε επίσης