Κόσμος

Τρόμος στον αέρα μετά από απειλή για βόμβα: Σηκώθηκαν μαχητικά για να συνοδεύσουν το αεροσκάφος μέχρι την προσγείωσή του

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, φαίνεται ότι 37χρονος επιβάτης απείλησε το πλήρωμα με βόμβα.

Απειλή για βόμβα από επιβάτη της πτήσης Σαν Φρανσίσκο - Σιγκαπούρη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συναγερμός σήμανε σε πτήση της Singapore Airlines, όταν επιβάτης απείλησε το πλήρωμα με βόμβα, ενώ χρειάστηκε να πετάξουν μαχητικά αεροσκάφη που συνόδευσαν το αεροπλάνο μέχρι την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Changi.

Η Πολεμική Αεροπόρία της Σιγκαπούρης ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της ότι: «Δύο μαχητικά F16C/Ds κινητοποιήθηκαν για να συνοδεύουν πτήση της Singapore Airlines η οποία απογειώθηκε από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό της Σιγκαπούρη. Αυτό έγινε λόγω απειλής για βόμβα μέσα στο αεροσκάφος. Τα μαχητικά μας συνόδευσαν την πτήση μέχρι την προσγείωσή της στο αεροδρόμιο Changi».

Κινητοποίηση του στρατού

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας ο στρατός «κινητοποιήθηκε άμεσα», ενώ η έρευνά του απέδειξε πως η απειλή ήταν ψευδής.

«Η Ομάδα Χημικής, Βιολογικής, Ραδιολογικής και Εκρηκτικής Άμυνας (του στρατού) και η Διεύθυνση Αστυνομίας Αεροδρομίου βρέθηκαν επί τόπου για να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς» προσθέτει η ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το CNN.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν πως ένας 37χρονος επιβάτης είχε ισχυριστεί πως υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός σε μία χειραποσκευή και απείλησε το πλήρωμα.

Η έρευνα για το περιστατικό παραμένει σε πλήρη εξέλιξη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεση.

Ευτυχώς, η πτήση, που διήρκεσε 16 ώρες και 25 λεπτά, προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι επιβαίνοντες δεν έπαθαν το παραμικρό.

Σημειώνεται, ότι η αεροπορική εταρεία εξέδωσε απολογητική ανακοίνωση για όλους όσους επηρεάστηκαν από το συμβάν. «Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές για την έρευνα και λυπούμαστε που δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Δείτε επίσης