Κόσμος

Εικόνες αποκάλυψης στην Τουρκία: Χιλιάδες άστεγοι κοιμούνται στα πάρκινγκ

Ο Νίκος Καρύδας, βοηθός προπονητή της ομάδας Γκαζιαντέπ, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί την δεύτερη μέρα του φονικού σεισμού

Εικόνες αποκάλυψης στην Τουρκία: Χιλιάδες άστεγοι κοιμούνται στα πάρκινγκ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Νίκος Καρύδας, βοηθός προπονητή της ομάδας Γκαζιαντέπ, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί την δεύτερη μέρα του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και την Συρία.

Εικόνες αποκάλυψης στην Τουρκία όσο περνούν οι ώρες από τον φονικό σεισμό. Ερείπια, εγκλωβισμένοι, απόγνωση, με το έργο των διασωστών να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο ώρα με την ώρα.

Ο Νίκος Καρύδας, βοηθός προπονητή της ομάδας Γκαζιαντέπ ανέφερε: «Όλο το βράδυ το πέρασα μέσα στο αυτοκίνητο, όπως όλος ο κόσμος. Υπάρχει ανησυχία, το βράδυ πέρασε ομαλά μόνο τα ξημερώματα είχε κούνημα περίπου στα 5 Ρίχτερ».

Σχετικά με τον δεύτερο, τον μεσημεριανό σεισμό ανέφερε ο κ. Καρύδας: «Ειδικά ο μεσημεριανός σεισμός με φόβισε πιο πολύ από τον πρωινό. Το μεσημέρι ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο και ένιωθα ότι ήμουν μέσα στην θάλασσα, στα κύματα. Και είχε διάρκεια».

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα περιέγραψε ο κ. Καρύδας: «Η εικόνα εδώ είναι με τον κόσμο να ψάχνει μεγάλες αλάνες και πάρκινγκ από σούπερ μάρκετ και είναι όλοι μέσα στα αυτοκίνητα. Το καλό είναι ότι καλυτερεύει ο καιρός και βγαίνει ήλιος».

«Έχω την πληροφορία ότι δόθηκε μία λίστα με συγκεκριμένες τοποθεσίες που μπορεί κάποιος να πάρει θερμοκουβέρτες και τρόφιμα. Υπάρχει μία οργάνωση από το κράτος εδώ, δεν έχουν αφήσει τον κόσμο έτσι», σχολίασε σχετικά με την επαύριον του σεισμού και την οργάνωση που υπάρχει από το κράτος της Τουρκίας για την κρίση που έχει προκύψει.

Δείτε επίσης