Κόσμος

Βίντεο με την πρώτη διάσωση από την ΕΜΑΚ στην Τουρκία - Απεγκλωβίστηκε 50χρονος

Από τη μία η συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης του 50χρονου και από την άλλη η τραγωδία στα συντρίμμια με τη μικρή Φατμέ να ανασύρεται νεκρή

Βίντεο με την πρώτη διάσωση από την ΕΜΑΚ στην Τουρκία - Απεγκλωβίστηκε 50χρονος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έναν 50χρονο πατέρα τετραμελούς οικογένειας κατάφερε να απεγκλωβίσει η ελληνική ΕΜΑΚ, στην πόλη Αλεξανδρέτα (Χατάι) της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας.

Τον τραυματισμένο άνδρα παρέλαβε το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πλέον, οι προσπάθειες της ελληνικής αποστολής εστιάζουν στη διάσωση της κόρης του. Το παιδί φέρεται να βρίσκεται αγκαλιά με το αδερφάκι του που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ κοντά τους είναι και η μητέρα που είναι επίσης νεκρή.

Την ίδια ώρα, τραγική κατάληξη είχαν οι προσπάθειες της ελληνικής ΕΜΑΚ να ανασύρουν από τα συντρίμμια την 7χρονη Φατμά, που εγκλωβίστηκε επτά μέτρα κάτω από τη γη, μετά τους σεισμούς στην Τουρκία.

Το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε και η ελληνική αποστολή προσπαθεί να διασώσει την αδερφή της. Χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, οι διασώστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο και να ανοίξουν δίοδο ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Δείτε επίσης