Κόσμος

Μαλαισία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τις σφοδρές πλημμύρες

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Μαλαισία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τις σφοδρές πλημμύρες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσαν οι πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Σχεδόν 40.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νότια πολιτεία Τζοχόρ της Μαλαισίας, που συνορεύει με τη Σιγκαπούρη, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

«Πάντα προετοιμαζόμασταν για την περίοδο των βροχοπτώσεων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», δήλωσε στο Reuters ο Μοχντ Νουρ Σάαντ, 57χρονος κάτοικος στην πόλη Γιονγκ Πενγκ. «Κάθε νοικοκυριό είχε μια βάρκα αλλά τώρα με τον απρόβλεπτο καιρό, φαίνεται ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι και έχει προκληθεί χάος».

Οι αρχές έχουν δημιουργήσει πάνω από 200 χώρους φιλοξενίας για όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών, όπως ανακοίνωσε η εθνική αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Οι πλημμύρες στη Μαλαισία είναι συχνό φαινόμενο κατά την ετήσια εποχή των μουσώνων μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, αλλά οι βροχοπτώσεις αυτής της εβδομάδας είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι στην Τζοχόρ να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλέστερα σημεία.

Αν και το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη η Τζοχόρ, πλημμύρες σημειώθηκαν και σε άλλες πολιτείες, με εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε και για νέες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, κυρίως στις νότιες πολιτείες της χώρας.

Δείτε επίσης