Κόσμος

Γαλλία: Ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος ενώ η χώρα φλέγεται

Την ώρα που το νέο ασφαλιστικό προκαλεί κοινωνική έκρηξη στη χώρα, ο Ολιβιέ Ντισό αποφάσισε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή

Γάλλος υπουργός Εργασίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος έκανε ο υπουργός Εργασίας, Ολιβιέ Ντισό, την ώρα που το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία

Στη συνέντευξη στο περιοδικό Tetu που καλύπτει θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο Γάλλος υπουργός Εργασίας έδωσε διευκρινήσεις για τη μεταρρύθμιση που προώθησε ο Εμανουέλ Μακρόν ενώ μίλησε και για το γεγονός ότι ως ομοφυλόφιλος έχει δεχθεί ομοφοβικές επιθέσεις, με τη δήλωση αυτή να αποτελεί το coming out του.

«Η προσωπική μου ζωή δεν είναι ούτε μυστική ούτε όμως και θέμα συζήτησης. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ, αλλά και δεν θεωρώ ότι αποτελώ πρότυπο για κανέναν. Είναι θέμα προσωπικότητας. Για κάποιους είναι πιο εύκολο να εκτεθούν. Προσωπική μου δέσμευση από το 2012 είναι να αφιερώνω όλη μου την ενέργεια για την υπεράσπιση του γάμου για όλους και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είμαι επίσης, και προσωπικά, υπέρ της παρένθετης μητρότητας. Αν και γνωρίζω ότι αποτελώ μειοψηφία σε αυτό το θέμα, ακόμα και εντός του προεδρικού κόμματος, αυτό δεν αλλάζει την πεποίθησή μου για το θέμα. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στις προσβολές που δέχομαι τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν πολλά ομοφοβικά σχόλια. Το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος δεν είναι ποτέ ουδέτερο, αλλά βέβαια διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπίζεται ιδέες και σκοπούς, να είναι στρατευμένος υπέρ ενός σκοπού, να συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση χωρίς να αναδεικνύει την προσωπική του ζωή σε στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κατά συνέπεια, έχω δικαίωμα να προστατεύω τον σύντροφό μου από την έκθεση της δημόσιας ζωής μου», είπε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας.

Και πρόσθεσε: «Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν καθορίζει τον πολιτικό προσανατολισμό. Αναφέρομαι σε ορισμένα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ μετά τις εκλογές του 2017, σχετικά με την άνοδο της εθνικιστικής ψήφου μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που εξέφραζαν το φόβο για τον ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ και την ομοφοβική βία που ασκεί».

Έλυνε σταυρόλεξο στα έδρανα ο Γάλλος υπουργός Εργασίας

Ενώ η Γαλλία φλέγεται, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολιβιέ Ντισό απασχολεί τα ΜΜΕ, καθώς, πρόσφατα, ο φωτογραφικός φακός τον είχε συλλάβει να λύνει σταυρόλεξο!

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, ο υπουργός Εργασίας έλυνε σταυρόλεξο ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη κρίσιμη συζήτηση για το ασφαλιστικό και λίγο αργότερα, καταλαβαίνοντας το σφάλμα του μίλησε στο BMFTV και παραδέχθηκε πως έκανε «κάτι ανόητο».

Δείτε επίσης