Κόσμος

Οι ροζ γόβες των Καναδών ανδρών πολιτικών - Το μήνυμα κατά της βίας των γυναικών

Πως αντιμετωπίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γόβες, Καναδάς, Άνδρες πολιτικοί, Μήνυμα, Βία Γυναικών,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια ασυνήθιστη κίνηση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια εντός και εκτός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σήμερα στον Καναδά, από άνδρες πολιτικούς που επεδίωκαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, ενάντια στην βία σε βάρος των γυναικών.

Μια κίνηση που από τους περισσότερους που την παρακολούθησαν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς το βίντεο που αναρτήθηκε από τον υπουργό Μεταφορών του Καναδά, δεν άρεσε σε αρκετό κόσμο που το είδε.

Οι άνδρες Καναδοί πολιτικοί επιδιώκοντας να καταδικάσουν την βία που υπόκεινται χιλιάδες γυναίκες, όπως και τις γυναικοκτονίες οι οποίες δυστυχώς αυξάνονται δραματικά σε όλον τον κόσμο, επιχείρησαν να «μπουν» στη θέση των γυναικών.

Αυτό που έκαναν οι Καναδοί άνδρες πολιτικοί, ήταν να φορέσουν ροζ γόβες διαμαρτυρόμενοι για τη βία στις γυναίκες.

Το βίντεο με τις ροζ γόβες που φόρεσαν οι άνδρες πολιτικοί του Καναδά

Την ασυνήθιστη σκηνή με τις ροζ γόβες δημοσίευσε στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών του Καναδά, Omar Alghabra με ένα μήνυμα κατά της βίας των γυναικών: «Η βία κατά των γυναικών εξακολουθεί να υπάρχει στην κοινωνία μας. To hope in Heels γίνεται για την αφύπνιση κατά της βίας των γυναικών, ενώ ενθαρρύνει τους άνδρες και τα αγόρια να είναι μέρος της λύσης. Φορέσαμε τα εμβληματικά ροζ τακούνια για να δείξουμε τη στήριξή μας στο σημαντικό αυτό σκοπό».

Όμως το εν λόγω στο βίντεο που δημοσίευσε ο υπουργός φαίνονται άνδρες πολιτικοί να μπαίνουν χορεύοντας, γελώντας και χειροκροτώντας μέσα στην αίθουσα, προκάλεσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις.

Κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωση αντιμετώπισαν αυτήν την πράξη με σαρκασμό, άλλοι με επικριτικά γέλια και κάποιοι άλλοι με θυμό και αγανάκτηση.

Κάποια σχόλια ήταν ιδιαίτερα επικριτικά κάνοντας λόγο για «χαριτωμένες» κινήσεις μπροστά σε ένα σοβαρό θέμα: «Πείτε μας πόσες γυναικοκτονίες απέτρεψε αυτή η κίνηση» ήταν ένα από τα σχόλια, ενώ άλλοι καλωσόρισαν την κίνηση των πολιτικών ως μια γενναία πράξη συμπαράστασης.

Το βίντεο - μήνυμα κατά της βίας των γυναικών, έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Δείτε επίσης