Κόσμος

Στέψη Καρόλου: Ο πρίγκιπας Χάρι, έμεινε μόλις 1 μέρα 4 ώρες και 42 λεπτά στη Μεγάλη Βρετανία

Πήρε το αεροπλάνο αμέσως μετά την τελετή και επέστρεψε στην Καλιφόρνια

Στέψη Καρόλου, Χάρη, Αποχώρηση,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στον χθεσινό απόηχο της μεγαλοπρεπούς στέψης του Καρόλου του Γ’ ως βασιλιά και στην τελετή ενθρόνισης του στα 72 του χρόνια, σχολιάζεται έντονα και ποικιλοτρόπως η άμεση φυγή του γιου του Χάρι, από το Βρετανικό έδαφος.

Ο πρίγκιπας Χάρι που δεν συνοδευόταν από την σύζυγο του Μέγκαν, ούτε τα παιδιά τους, βρέθηκε στην τελετή ανακήρυξης και ενθρόνισης του πατέρα του Καρόλου, για λίγες ώρες και αρκετά αποκομμένος από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Γεγονός που σχολιάστηκε αρκετά από τον Βρετανικό και παγκόσμιο τύπο αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και το ότι ο πρίγκιπας Χάρι, έσπευσε να φύγει άρον άρον από την Μεγάλη Βρετανία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

Ο Χάρι μπήκε στο αεροπλάνο της επιστροφής αμέσως μετά το Αββαείο για να προλάβει τα γενέθλια του γιου του Άρτσι, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Η άρον άρον αναχώρηση του πρίγκιπα Χάρι μετά την στέψη του πατέρα του Καρόλου

Ποικίλα ήταν τα σχόλια που προκάλεσε το ταξίδι «αστραπή» του πρίγκιπα Χάρι στη Βρετανία, για να παραστεί στη στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ.

Αμέσως μετά την τελετή, ο πρίγκιπας Χάρι έφυγε από το Αββαείο συνοδευόμενος από έναν συνοδό της μητροπολιτικής αστυνομίας και άλλους τέσσερις συνοδούς και πήγε απευθείας στο αεροδρόμιο του Χίθροου, για να επιστρέψει στην Καλιφόρνια. Μάλιστα, θέλοντας να φύγει το συντομότερο δυνατόν, στο αεροδρόμιο φορούσε τα μετάλλιά του.

Στο αεροπλάνο μπήκε πριν καν ο πατέρας του και η μητριά του προλάβουν να τελειώσουν τη φωτογράφηση για τα επίσημα πορτρέτα τους.

Συνολικά, ο πρίγκιπας Χάρι παρέμεινε στη Βρετανία για 28 ώρες και 42 λεπτά. Η πτήση του έφυγε λίγο πριν τις 18:30 (τοπική ώρα).

Όπως είχε ανακοινωθεί, το «μαύρο πρόβατο» της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ήθελε να επιστρέψει στην οικογένειά του για να προλάβει το πάρτι για τα τέταρτα γενέθλια του γιου του Άρτσι, σύμφωνα με πηγές κοντά στους Σάσεξ.

Ωστόσο, πολλοί αμφισβητούν αν τελικώς ο Χάρι πρόλαβε να φτάσει έγκαιρα, πριν τα παιδιά του πάνε για ύπνο. Παρότι επέστρεψε με οδηγό σε ένα μαύρο Range Rover SUV, το Μοντεσίτο, όπου διαμένει, βρίσκεται περίπου 100 μίλια μακριά από το Λος Άντζελες. Συνεπώς θα χρειαζόταν περίπου δύο ώρες οδήγησης, αν υπολογίσει κανείς και την κίνηση.

Η εσπευσμένη αποχώρησή του δεν ήταν το μόνο στοιχείο που σχολιάστηκε. Ο πρίγκιπας Χάρι θεωρήθηκε αρκετά αμήχανος κατά την είσοδό του στην εκκλησία, παρά τα χαμόγελα, αλλά και την προσπάθειά του να δείξει το αντίθετο, μιλώντας με τον σύζυγο της ξαδερφής του Τζακ Μπρούξμπανκ.

Στην εκκλησία μπήκε μόνος, ενώ η έλλειψη βασιλικού ρόλου τον υποβίβασε στην τρίτη σειρά των καθισμάτων, πίσω από τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Μπροστά του -και με πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελετή – βρισκόταν ο αδερφός του, με τον οποίο δεν υπήρξε καμία αλληλεπίδραση.

Άγνωστο παραμένει εάν ο πρίγκιπας ένιωσε καλοδεχούμενος, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι συναντήθηκε με τον πατέρα του, μόλις έφτασε στην Αγγλία. Πηγές της Daily Mail, δεν υπήρχε εξ αρχής κανένα σχέδιο από το παλάτι για να μετέχει με κάποιον τρόπο στην τελετή, στο ιδιωτικό οικογενειακό γεύμα ή να εμφανιστεί σε κάποιες επίσημες ή ανεπίσημες φωτογραφίες. Όμως, υπήρξε μια αναταραχή, όταν κάποιοι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα έπρεπε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να αλλάξει σχέδια και να παραμείνει για γεύμα.

Δείτε επίσης