Κόσμος

Ενές Καντέρ στο MEGA: «Με τον Ερντογάν στην εξουσία δεν θα είναι ελεύθερη η χώρα»

Τι ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος από τον Ίλον Μάσκ - Οι απειλές για το Twitter

Ενές Κατέρ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Κόκκινο πανί» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο Ενές Καντέρ. Ο Τούρκος άσος του NBA, μίλησε αποκλειστικά στο Κοινωνία Ώρα MEGA» και κατακεραύνωσε τον Πρόεδρο της Τουρίας, ο οποίος τού έκανε μήνυση .

Ο Ενές Κατέρ, επισήμανε, επίσης, ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Ίλον Μασκ να μπλοκάρει από το Twitter δημοσιογράφους που είναι αντίθετοι στον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Τούρκος παίκτης του ΝΒΑ, δήλωσε μέσω twitter ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον μήνυσε και ζήτησε τη σύλληψή του για κατηγορίες «προσβολής του προέδρου».

Ο ίδιος ο Ενές Καντέρ μίλησε αποκλειστικά στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στην δημοσιογράφο, Ελευθερία Νταβατζή, για την μήνυση που κατέθεσε προς εκείνον, ο Ερντογάν.

Ο Καντέρ αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση προσέγγισε τον Ίλον Μασκ προκειμένου να μπλοκάρει τους αντισυστημικούς δημοσιογράφους, διαφορετικά θα απαγορευτεί η εφαρμογή του Twitter στην Τουρκία.

«Πρώτα από όλα υπάρχουν πολλά βίντεο, και εγώ ανέβασα κάποια βίντεο, ακόμη και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανήρτησαν μερικά βίντεο όπου ο Ερντογάν έκλεβε. Όταν έκαναν μία συζήτηση με φίλους στην Αμερική, με βουλευτές στην Ουάσινγκτον, ανέφεραν ότι δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξουν ελεύθερες ή δίκαιες εκλογές. Προσπάθησε να κλέψει, προσπάθησε να κάνει νοθεία, όμως η αντιπολίτευση είναι τόσο δυνατή που δεν κατάφερε (σ.σ. ο Ερντογάν) την αυτοδυναμία στον πρώτο γύρο», ανέφερε αρχικά.

Για την προσέγγιση της τουρκικής κυβέρνησής στον Ίλον Μασκ:

Σύμφωνα με τον Ενές Καντέρ, «Η τουρκική κυβέρνηση προσέγγισε τον Ίλον Μασκ και του είπαν «αν δεν μπλοκάρεις τους δημοσιογράφους που θέλουμε να αποκλείσεις, θα απαγορεύσουμε την εφαρμογή στην Τουρκία. Αυτό ήταν μεγάλος εκβιασμός. Ο Ίλον Μασκ δείλιασε μπροστά στην δικτατορία, γιατί μπλόκαρε τους δημοσιογράφους που ήθελε ο Ερντογάν. Αυτοί οι δημοσιογράφοι ήταν και οι πιο σημαντικοί για τις εκλογές, γιατί έβγαζαν στην δημοσιότητα τα εγκλήματα του Ερντογάν. Επιλέγει (σ.σ. ο Ίλον Μασκ) τα χρήματα αντί της ηθικής, των αρχών και των αξιών».

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία δεν είναι πια ελεύθερη χώρα. Η Τουρκία θα μπορούσε να εάν μία γέφυρα μεταξύ του Ισλάμ και της Δύσης, αλλά με τις τακτικές του Ερντογάν είναι αδύνατο. Η οικονομία καταρρέει, γίνονται πολλές τρομοκρατικές ενέργειες, και είναι πολύ λυπηρό γιατί είναι η χώρα μου. Θα πάρει λίγο χρόνο για την Τουρκία εάν χάσει ο Ερντογάν έτσι ώστε να γίνει η Τουρκία και πάλι ελεύθερη χώρα, αλλά με τον Ερντογάν αυτό είναι αδύνατον».

Δείτε επίσης