Κόσμος

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από την κατάρρευση σιδηροδρομικής γέφυρας

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν και πολλοί αγνοούμενοι

Τραγωδία στην Ινδία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κατάρρευση μιας υπό κατασκευή σιδηροδρομικής γέφυρας σήμερα στην Ινδία που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 εργάτες ενώ δύο τραυματίστηκαν.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Σαϊράνγκ του βορειοανατολικού κρατιδίου Μιζοράμ, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Χ, πρώην Twitter, ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Μιζοράμ, ενώ η κρατική σιδηροδρομική αρχή άρχισε έρευνα για το δυστύχημα,

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έως 40 εργάτες βρίσκονταν στον τόπο του δυστυχήματος όταν κατέρρευσε η γέφυρα, όμως η αστυνομία ανακοίνωσε πως ήταν παρόντες 28 εργάτες.

«Διασώστες έχουν μπορέσει να ανασύρουν μέχρι στιγμής 13 πτώματα. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να ανασυρθούν τα υπόλοιπα πτώματα», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας του κρατιδίου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Northeast Frontier Railway (NFR) ανέφερε σε δήλωση της ότι το δυστύχημα συνέβη στη διάρκεια εργασιών που διεξάγονταν στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Μπαϊρμπί - Σαϊράνγκ.

Η NFR ανέφερε στον ιστότοπό της πως το εν λόγω πρόγραμμα θα συνδέσει το Μιζοράμ με το υπόλοιπο της χώρας, ενισχύοντας «τον τουρισμό και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη».

Δείτε επίσης