Κόσμος

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Βαλτιμόρη με τέσσερις τραυματίες κοντά στην πανεπιστημιούπολη

Η μάστιγα της κατοχής όπλων και τα αλλεπάλληλα αιματηρά επεισόδια

ΗΠΑ, Βαλτιμόρη,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο με τέσσερις τραυματίες, έγινε το βράδυ της Τρίτης, κοντά στην Πανεπιστημιούπολη της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ.

Η γενική αστυνομική διεύθυνση της Βαλτιμόρης (BPD) ανέφερε μέσω του Twitter ότι επενέβη για να θέσει υπό έλεγχο την «κατάσταση» που δημιούργησε «ένοπλος που άνοιξε πυρ» και κατόπιν τόνισε πως υπάρχουν «πολλά θύματα» κοντά στο κάμπους του πανεπιστημίου Μόργκαν Στέιτ. Παρότρυνε τους πολίτες να βρουν «ασφαλές καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται» και να αποφύγουν την περιοχή.

Αργότερα, ωστόσο ανέφερε πως θεωρεί ότι η κρίση τερματίστηκε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ένοπλος που σκόρπισε τον πανικό έχει συλληφθεί ούτε τα κίνητρα του δράστη.

Το Μόργκαν Στέιτ είναι πανεπιστήμιο όπου ιστορικά φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί. Το τρέχον διάστημα, έχει περίπου 9.000 σπουδαστές.

Τα λεγόμενα mass shootings –οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στο ιδιόλεκτο των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης– παραμένουν μάστιγα στις ΗΠΑ, χώρα η οποία μετρά περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους, κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία μπορεί κανείς να τα αποκτά. Ο ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και περίπου ο ένας ενήλικους στους δύο ζει σε νοικοκυριό που διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο

Δείτε επίσης