Κόσμος

«Η χειρότερη επίθεση που έχω ζήσει» λέει Έλληνας που ζει στο Τελ Αβίβ

«Οι οδηγίες είναι ότι όταν ακούμε τις σειρήνες να τρέχουμε στο καταφύγιο»

Ισραήλ, Χαμάς, Μέση Ανατολή, συγκρούσεις, πόλεμος, επίθεση, Παλαιστίνη, νεκροί, μάρτυρας, μάχες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Φλέγεται» για τέταρτη ημέρα η Μέση Ανατολή, με τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Την ίδια ώρα ο απολογισμός των θυμάτων ξεπέρασε τους 1.600 νεκρούς, με βάση επίσημες ανακοινώσεις της μιας και της άλλης πλευράς.

Οι μαρτυρίες από την περιοχή συγκλονίζουν. Για τις συνθήκες που επικρατούν και τον φόβο που βιώνει μίλησε στο MEGA ο κ. Ανέστης Συμεωνίδης, μουσικός, που ζει στο Τελ Αβίβ.

«Φόβος υπάρχει, όλοι οι συνάδελφοι φοβούνται, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, πρώτη φορά είμαστε έτσι. Ακούμε σειρήνες, περνάνε ρουκέτες πάνω από το σπίτι, αλλά όχι πολύ στην περιοχή μας, γιατί είμαστε μακριά από τη Γάζα», είπε αρχικά.

«Τα σούπερ μάρκετ και αυτά είναι ανοιχτά, δεν ξέρω όμως αν δουλεύουν οι επιχειρήσεις. Έχω καταφύγιο στο σπίτι. Τις οδηγίες τις ξέρω γιατί το έχω περάσει 15 φορές αλλά αυτή είναι η χειρότερη στα 22 χρόνια που είμαι εδώ. Μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ το 2006 αυτή είναι η πιο σοβαρή», συμπλήρωσε ο κ. Ανέστης.

Ειδικά, δε, για το τι συμβαίνει όταν χτυπούν οι σειρήνες και όλοι τρέχουν στα καταφύγια εξήγησε ότι «οι οδηγίες είναι ότι όταν ακούμε τις σειρήνες να τρέχουμε στο καταφύγιο που είναι ένα δωμάτιο κάτω από το σπίτι που μένω. Το δικό μου είναι ένα δωμάτιο ενισχυμένο. Είναι στο ισόγειο της κάθε πολυκατοικίας».

«Πολλοί σκέφτονται να φύγουν από το Ισραήλ, και εγώ το σκέφτομαι. Σήμερα έχω ραντεβού στο νοσοκομείο και μπορεί να πάρω την απόφαση να γυρίσω. Πολλές εταιρείες έχουν ακυρώσει πτήσεις αλλά είναι οι ισραηλινές κυρίως» κατέληξε ο κ. Συμεωνίδης.

Δείτε επίσης