Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη συνάντηση με τον Ρίσι Σούνακ μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Τα μηνύματα συμπαράστασης και η συγκίνηση - Δείτε βίντεο

Βρετανία, καρκίνος, βασιλιάς Κάρολος, συνάντηση, Σούνακ, πρωθυπουργός, συνάντηση, μηνύματα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε την πρώτη του ακρόαση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο βασιλιάς Κάρολος είπε ότι συγκινήθηκε τόσο από τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε που ξέσπασε σε δάκρυα.

Τα ανάκτορα ανακοίνωσαν στις αρχές αυτού του μήνα ότι ο Κάρολος, 75 ετών, πάσχει από καρκίνο, λιγότερους από 18 μήνες αφότου ανήλθε στον θρόνο.

«Έλαβα τόσα πολλά θαυμάσια μηνύματα και κάρτες (…) τις περισσότερες φορές δάκρυζα» είπε ο Κάρολος στην εβδομαδιαία ακρόαση που παραχωρεί στον πρωθυπουργό.

«Όλοι σας συμπαραστέκονται» απάντησε ο Σούνακ.

Οι ακροάσεις αυτές γίνονται κατ’ ιδίαν, ωστόσο μερικές φορές έχει επιτραπεί στις κάμερες να τραβήξουν πλάνα από την αρχή της συνάντησης. Η σημερινή ήταν η πρώτη επίσημη ακρόαση του Καρόλου με τον Σούνακ αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς πάσχει από αδιευκρίνιστη μορφή καρκίνου. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διαβεβαίωσαν ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει να ασκεί τα επίσημα καθήκοντά του, όσο θα υποβάλλεται σε θεραπεία.

Ο Σούνακ ξεκίνησε τη συνομιλία λέγοντας στον βασιλιά Κάρολο ότι είναι θαυμάσιο που τον βλέπει να δείχνει τόσο καλά.

«Όλα γίνονται με καθρέφτες» αστειεύτηκε ο Κάρολος.

Δείτε επίσης