People & Style

Σοφία Αλιμπέρτη – Η ζωή στην Πάρο: «Όταν σταμάτησα την τηλεόραση είπα “θέλω να ζήσω”»

Μια σπάνια συνέντευξη έδωσε η Σοφία Αλιμπέρτη στη Φαίη Σκορδά με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου

Σοφία Αλιμπέρτη – Η ζωή στην Πάρο: «Όταν σταμάτησα την τηλεόραση είπα “θέλω να ζήσω”
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια συνέντευξη που στην ουσία ήταν... εξομολόγηση ψυχής, έδωσε η Σοφία Αλιμπέρτη στη Φαίη Σκορδά. Και ήταν εξομολόγηση γιατί μίλησε σα να έπινε το καφεδάκι της με τη φίλη της, στο σπίτι που λατρεύει, στην Πάρο, και με θέα την καλύτερη: το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου!

«Χωρίς θάλασσα γύρω μου εγώ δεν μπορώ. Στον Πάριο, εκτός από τα παιδιά μας, χρωστάω το ότι έκανα πατρίδα την Πάρο. Ήθελα να δω αρχικά πώς θα είναι η ζωή μου εδώ στην Πάρο. Μόνιμα στην Πάρο μένω τα τελευταία τρία χρόνια. Από το 2014 πάω κι έρχομαι, σιγά σιγά, για να δω πώς είναι η καθημερινότητά μου εδώ... Δεν βαριέμαι. Δεν μου λείπει καθόλου η Αθήνα, επίσης. Μου αρέσει η ζωή εδώ, έχει μια ποιότητα, εδώ και το τίποτα έχει ποιότητα, ενώ στην Αθήνα το τίποτα μεταφράζεται σε άγχος, στρες, μεγεθύνονται όλα. Εδώ αλλάζουν οι ρυθμοί σου, τα θέλω σου. Το ήθελα πάντα να εγκατασταθώ εδώ.

»Δεν με τρομάζουν τα γηρατειά, δεν με τρομάζουν πολλά πράγματα, αλλά με τρομάζει το να μην είμαι δημιουργική, αυτό μου δημιουργεί έναν πανικό. Έπρεπε να βρω κάτι για να μπορώ να είμαι εδώ. Άνοιξα ένα μαγαζί, αλλά ήταν μεγάλο λάθος. Ήταν all day, που σημαίνει έπρεπε να ήσουν εκεί πολλές ώρες το 24ωρο, με πολλές ευθύνες, χωρίς καμιά βοήθεια και με ένα κράτος που ένιωθα ότι… σε τιμωρεί αν έχεις μαγαζί. Κατάφερα να το δώσω φέτος. Όταν σταμάτησα την τηλεόραση είπα “Θέλω να ζήσω”. Δεν μπορούσα να πάω σε μια παραλία και ήταν ο παπαράτσι πίσω από τον θάμνο, ήμουν από 12 ετών στην τηλεόραση, φτάνει.

Τότε, με την περιβόητη μεταγραφή, γινόταν της τρελής. Φοβήθηκαν και τα παιδιά, γιατί δεν ξέραμε ποιος παρακολουθεί πάνω από ένα μήνα το σπίτι. Πήρα την αστυνομία, δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Μία μέρα αποφάσισα να τον χτυπήσω με το αυτοκίνητο, προκειμένου να έρθει η αστυνομία και να μάθω τα στοιχεία του. Ήμουν απεγνωσμένη! Ένα μήνα να ζεις με αυτόν τον φόβο, να μην ξέρεις ποιος είναι έξω από το σπίτι σου; Δεν τον χτύπησα όμως, τη γλίτωσε. Δεν τον πρόλαβα».

Αλιμπέρτη - Σκορδά

Η Σοφία Αλιμπέρτη αναφέρθηκε και σε μία σημαντική για εκείνη περίοδο, όταν μπήκε στην εμμηνόπαυση.

«Όταν μπήκα στην εμμηνόπαυση αισθάνθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου μια απίστευτη αίσθηση γαλήνης και ελευθερίας. Αυτό, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εγώ δεν το αλλάζω με τίποτα. Για πρώτη φορά νιώθω ότι ανήκω εγώ σε εμένα. Δεν με παρασύρει καμία ορμόνη και κανένα συναίσθημα». Και συνέχισε, λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία ερωτική επιθυμία πια…»!

Μιλώντας για την τηλεόραση, είπε: «Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω στην τηλεόραση. Ειλικρινά δεν ξέρω. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που μου λείπει η επικοινωνία μου με τον κόσμο. Τελικά, ήρθα στην Πάρο. Θα μπορούσα να επιστρέψω πίσω από τις κάμερες».

Η Σοφία Αλιμπέρτη για την προσωπική της ζωή

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, η Σοφία Αλιμπέρτη αποκάλυψε: «Είχα σχέσεις που δεν τις έμαθε ποτέ κανείς. Οριακά η δική μου γενιά δεν είχε αυτή την ευκολία με τα social media… Είχα σχέση 7 χρόνια και δεν μαθεύτηκε ποτέ, μόνο όταν τελείωσε. Έχουν γράψει για μένα πράγματα που δεν τα έχω ζήσει ποτέ και δεν τους ξέρω κιόλας τους ανθρώπους και πράγματα που έχω ζήσει δεν τα έχει πάρει κανείς χαμπάρι».

Οι συζητήσεις που κάνει η ίδια με τα παιδιά της

Η ηθοποιός έχει μια υπέροχη σχέση με τους γιους της, Μιχαήλ και Νικόλα, και τόνισε: «Δεν χρειάζεται να πεθάνω για να δω αν με αγάπησαν τα παιδιά μου, το έχουν δείξει ήδη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, είπε: «Ο κόσμος βγάζει μια κακία με τρελή ευκολία. Από το 2015 μέχρι αυτή τη στιγμή, που έχουμε περάσει ό,τι έχουμε περάσει, το ότι ο κόσμος γίνεται όλο και χειρότερος με εντυπωσιάζει, αντί να γίνει καλύτερος, να μαλακώσει. Υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στα social και αφήνουν κακία. Σπαταλάς χρόνο για να το κάνεις αυτό. Το συζητήσαμε και με τα παιδιά. Πριν ο Νικόλας εκτεθεί και ο Μιχαήλ την κάναμε αυτήν την κουβέντα. Άκουσαν ότι ''αν δεν είχες αυτόν τον μπαμπά κ.λπ.'', οκ, ρε μάγκες, και συγγνώμη κιόλας, αν ο μπαμπάς τους ήταν επιπλοποιός και τους άφηνε το εργοστάσιο θα το σχολίαζε κανείς; Το χρέος κάθε γονιού δεν είναι να βοηθήσει τα παιδιά του; Ο Μιχαήλ έχει μια συστολή. Ο Νικόλας το έκανε όλο μόνος του, δεν τον βοήθησε κανένας. Ο πατέρας του δεν ήξερε τίποτα, δεν ήξερε τι ετοίμαζε. Φίλε, δουλεύω από 12 χρόνων, και πριν από τον Πάριο και μετά», ανέφερε η Σοφία Αλιμπέρτη.

Δείτε επίσης