Πολιτική

Δίκη Χρυσής Αυγής - Αλέξης Τσίπρας: Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του

«Παίρνουμε όλοι μαζί λίγο από αυτό το άχθος για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια»

ÁÐÏÖÁÓÇ ÓÔÇÍ ÄÉÊÇ ÔÇÓ ×ÑÕÓÇÓ ÁÕÃÇÓ // ÑÉØÇ ÁÍÔÉÊÅÉÌÅÍÙÍ ÓÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ (EUROKINISSI / (EUROKINISSI / ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)


Στην ηρωική μορφή της Μάγδας Φύσσα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο Εφετείο ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, η οποία -όπως είπε- «επί 7 ολόκληρα χρόνια αυτό το βάρος το κουβαλούσε σχεδόν μόνη της».

Σήμερα, τόνισε ο κ. Τσίπρας, «παίρνουμε όλοι μαζί λίγο από αυτό το άχθος για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του.

Δεν είναι αθώοι, το γνωρίζουμε πολύ καλά, για τη δράση τους, για τις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες, τη δηλητηρίαση της ελληνικής κοινωνίας με μίσος και διχασμό. Ελπίζουμε και η Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει και αυτή την ετυμηγορία που πρέπει.

Στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όμως, είναι εγκληματική και θα πάει εκεί που πρέπει, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας έτσι όπως αρμόζουν οι αγώνες αυτού του λαού, η ιστορία αυτού του τόπου», κατέληξε.

Δείτε επίσης