Πολιτική

Τι θα ανακοινώσει από την Αστυπάλαια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έρχεται ένα πρωτοποριακό έργο που περιλαμβάνει την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο» νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία

mitsot_boak
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Στην Αστυπάλαια μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 12:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στις 15:20, θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, ενώ στις 16:30, θα παραβρεθεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό).

Τέλος, στις 17:35, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island - Progress Report, from vision to action».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου, το στοίχημα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρα βρίσκεται στον πυρήνα του προεκλογικού του προγράμματος ΝΔ, ειδικά μάλιστα σε αυτή την τόσο ευαίσθητη χρονική συγκυρία που διανύουμε.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός επιδιώκει με κάθε τρόπο την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα μέσα και από την οικονομική ανάκαμψη. Μια δύσκολη αποστολή που απαιτεί χρόνο και συντονισμένες κινήσεις.

Η αρχή λοιπόν σε αυτό τον ανηφορικό δρόμο θα γίνει από σήμερα στην Αστυπάλαια, όπου η VW πρωταγωνιστεί σε μία μεγάλη επιχειρηματική κίνηση κα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρών, στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός συνόρων.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που περιλαμβάνει την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο» νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία. Το έργο περιλαμβάνει:

  • Τη σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης οχημάτων στο νησί με ηλεκτρικά,
  • Την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών συγκοινωνίας και μετακίνησης και
  • Την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, χωρίς αρνητικό οικολογικό αποτύπωμα, σε αντικατάσταση των σημερινών γεννητριών πετρελαίου.

Δείτε επίσης