Πολιτική

Project Αστυπάλαια: Οδηγός για νέες επενδύσεις - Μέσα στο καλοκαίρι οι ανακοινώσεις

Τα όσα έγιναν στην Αστυπάλαια θα αποτελέσουν «πιλότο» και για παρόμοιες επενδύσεις σε άλλα νησιά της Ελλάδας

astypalea_mitsotakis
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Το project «Αστυπάλαια» ήρθε για να μείνει στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο για την μετατροπή της σε «έξυπνο» και «πράσινο» νησί θα έχει συνέχεια και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρόνο, δεν θα αφορά μόνο το πανέμορφο νησί του Αιγαίου.

Τα όσα έγιναν στην Αστυπάλαια θα αποτελέσουν «πιλότο» και για παρόμοιες επενδύσεις. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει έρθει σε συμφωνία και με άλλες μεγάλους ομίλους κολοσσούς όπως συνέβη με την VW προκειμένου να χρηματοδοτήσουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.

Τα ονόματα των νησιών ακόμα αποτελούν μυστικό, αν και ήδη στον ξένο τύπο δημοσιεύθηκε ότι η Χάλκη θα είναι ο επόμενος σταθμός του σχεδίου, αυτή τη φορά όμως όχι με την VW αλλά με την Citroen.

Παρότι λοιπόν ακόμα το ακριβές περιεχόμενο των επόμενων κινήσεων είναι άγνωστο, ο κυβερνητικός σχεδιασμός έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οι νέες επενδύσεις:

  • Θα πραγματοποιηθούν σε ίδιου μεγέθους νησιά όπως η Αστυπάλαια, μια και τα μικρά νησιά βοηθούν τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις.
  • Θα αφορούν νησιά του Αιγαίου
  • Δε θα έχουν να κάνουν με ηλεκτροκίνηση όπως έγινε στην Αστυπάλαια αλλά με διαφορετικές μορφές ενέργειας
  • Η ανακοίνωση των επενδύσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες και σε κάθε περίπτωση εντός του καλοκαιριού.

Το project των «πράσινων» νησιών ισοδυναμεί με ένα από τα βασικά στοιχήματα της κυβέρνησης, για αυτό και τους τελευταίους τέσσερις μήνες δραστηριοποιείται μία ειδική ομάδα στελεχών ώστε τέτοιου είδους επενδύσεις να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη τόσο σε οικονομικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο.

Την εποπτεία έχει η γενική γραμματεία της κυβέρνησης και σημαντικό ρόλο παίζει και το υπουργείο εξωτερικών με τις αρμόδιες υπηρεσίες εξωστρέφειας και οικονομικής διπλωματίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η επιτυχημένη έκβαση αυτού του σχεδίου θα προσφέρει σημαντικά οφέλη σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική συγκυρία για τη χώρα, καθώς πραγματοποιείται η αλλαγή σελίδας από την εποχή της πανδημίας στην κανονικότητα.

Δείτε επίσης