Πολιτική

Ράπτη: Έμφαση στις κοινοτικές υπηρεσίες, στις Κινητές Μονάδες και στην κατ’ οίκον φροντίδα

Η υφυπουργός Υγείας συναντήθηκε με την διοίκηση του νοσοκομείου και το υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Χανίων και την Ψυχιατρική Κλινική

zoi_rapti

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, κατά την επίσκεψή της χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, την Ψυχιατρική Κλινική, καθώς και σε κοινοτικές- εξωνοσοκομειακές δομές Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου δήλωσε πως το υπουργείο Υγείας κατά το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις κοινοτικές υπηρεσίες, στις Κινητές Μονάδες και στην κατ' οίκον φροντίδα.

Η υφυπουργός Υγείας συναντήθηκε με την διοίκηση του νοσοκομείου και το υγειονομικό προσωπικό, όπου σε ευρεία σύσκεψη εξετάστηκαν τα ζητήματα του Ψυχιατρικού τομέα και παρουσιάστηκε η μελέτη της αξιοποίησης του κληροδοτήματος «Μαλινάκη» για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, η οποία αφορά νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έργο που θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όχι μόνο στην Π.Ε. Χανίων, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, είπε η κ. Ράπτη.

Στην παρουσίαση παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος του κληροδοτήματος «Μαλινάκη», καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων κ. Ν. Καλογερής.

Επίσης, η κ. Ράπτη συμμετείχε σε σύσκεψη στην Π.Ε. Χανίων με τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Χανίων κ. Π. Σημανδηράκη, με αντικείμενο την ένταξη έργων Ψυχικής Υγείας στη νέα Προγραμματική Περίοδο και την ανάπτυξη ανάλογων δράσεων εκ μέρους του δήμου.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε την Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) Χανίων του ΟΚΑΝΑ, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρη και τον αντιπρόεδρο κ. Αθ. Δημητριάδη.

Μετά το πέρας των επισκέψεων, η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι η προσπάθεια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης συνεχίζεται με στόχο όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το γενικό πληθυσμό.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για το «εξαιρετικό έργο» του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και κυρίως για την κατ' οίκον νοσηλεία των ασθενών, τομέας, που όπως είπε, θα στηριχθεί και θα αναπτυχθεί περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΕΠ

Δείτε επίσης