Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Η παροχή οικονομικού κινήτρου στους αναισθησιολόγους, αρχή σειράς ρυθμίσεων για ειδικότητες του ΕΣΥ

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει προκηρύξει 2.000 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ

kontozamanis

Ως την αρχή μιας σειράς ρυθμίσεων που θα δίνουν οικονομικά και θεσμικά κίνητρα σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του ΕΣΥ, περιέγραψε στην ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, την τροπολογία που θεσπίζει παροχή οικονομικής αποζημίωσης στους αναισθησιολόγους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος "μαύρου χρήματος", ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η συγκεκριμένη ειδικότητα παρουσιάζει ελλείψεις, σημειώνοντας ότι στην τελευταία προκήρυξη για 18 θέσεις στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, οι 15 κατέστησαν άγονες.

Με την τροπολογία "δίνεται ισχυρό οικονομικό κίνητρο προκειμένου οι γιατροί των ειδικοτήτων αυτών, να στελεχώσουν μονάδες υγείας και να παραμείνουν στο σύστημα" καθώς υπάρχουν και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ή και επειδή οι θέσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι θελκτικότερος οικονομικά.

"Πρόκειται για την πρώτη παρέμβασή μας για τα κίνητρα που πρέπει να έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ" είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Τέλος, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει προκηρύξει 2.000 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρύξει άλλες 500 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και ότι, "περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη των 4.000 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης