Πολιτική

Δήμας: Το πάντρεμα των αρχαιοτήτων με τη νεα τεχνολογία αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά

dimas

Eπίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ο οποίος ξεναγήθηκε στην «ψηφιακή» Αρχαία Ολυμπία.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Δήμας έγραψε: «Το πάντρεμα των αρχαιοτήτων με την νεα τεχνολογία, την επαυξημένη πραγματικότητα και την τεχνητή νοημοσύνη ξαναζωντανεύουν τους αρχαιολογικούς χώρους και αποτελούν επίτευγμα που αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών, ξενάγηση στην ψηφιακή Αρχαία Ολυμπία».

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και από πλευράς Microsoft ο Jean Philippe Courtois Executive Vice President και President, National Transformation Partnerships της Microsoft, ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO Microsoft Hellas, Κύπρου, Μάλτας και η Αντιγόνη Παπανικολάου, διευθύντρια Εταιρικών και Νομικών Υποθέσεων της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα.

Όπως σημειώνει ο υφυπουργός σε ανάρτησή του στο facebook: «Η καταπληκτική αυτή εμπειρία, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft και αφορά στην ψηφιακή διατήρηση και αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας, της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το «πάντρεμα» των αρχαιοτήτων μας με την νεα τεχνολογία και ειδικότερα με την επαυξημένη πραγματικότητα και την τεχνητή νοημοσύνη, ξαναζωντανεύουν τους αρχαιολογικούς χώρους, αναβαθμίζουν την εμπειρία για τον επισκέπτη και αποτελούν ένα θαυμαστό επίτευγμα που αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Με το πάτημα ενός κουμπιού και το κατέβασμα της εφαρμογής, είχα την ευκαιρία να «περπατήσω» στους διαδρόμους του αρχαιολογικού χώρου και να δω, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, τον ναό της Ήρας, τους Κένταυρους και το επίχρυσο άγαλμα της Νίκης».

Δείτε επίσης