Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο ο φάκελος για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο

adonis-avramopoulos

Στο αρχείο έθεσαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας πέντε και πλέον χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών για τις παράνομες πρακτικές της Novartis τη δικογραφία σε σχέση με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ανακοίνωσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και για τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη που υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε να την τελική μελέτη του φακέλου.

Αντίθετα, για τον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε κάποιες εξηγήσεις, άποψη που δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους δύο επίκουρους, ούτε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε από τον εποπτεύοντα την έρευνα κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλη αντίστοιχα.

Δείτε επίσης