Πολιτική

Γ. Πατούλης: Να τελειώνει το επικοινωνιακό γαϊτανάκι ότι για όλα φταίει ο Πατούλης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ - ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)

«Ζητάω συγγνώμη για τις δικές μου ευθύνες και όχι για άλλων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής

«Να αναλάβουν τις ευθύνες όσοι τις έχουν. Εγώ είμαι ένας κρίκος της αλυσίδας της πολιτικής προστασίας, δεν είμαι η πολιτική προστασία, υπάρχουν και άλλοι κρίκοι της αλυσίδας» τόνισε ο Γιώργος Πατούλης για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Αττική από την κακοκαιρία «Ελπίς».

Παράλληλα, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε «να τελειώνει το επικοινωνιακό γαϊτανάκι μέσα από ένα παντοδύναμο κέντρο ότι φταίει ο Πατούλης», ενώ πρόσθεσε: «Να βγουν με ανδρεία να αναλάβουν τις ευθύνες όλοι. Αναλαμβάνω εγώ τις ευθύνες που μας αναλογούν».

«Προφανώς και ζητάω συγγνώμη, είμαι ένας από τους πολίτες που με επέλεξαν οι πολίτες. Ζητάω συγγνώμη για τις δικές μου ευθύνες και όχι για άλλων, να βγουν να τα πουν όπως πρέπει και οι άλλοι γιατί πάνω από εμένα και τα κόμματα είναι η Ελλάδα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως τόνισε για τα επιχειρησιακά «από τη στιγμή που δεν κήρυξαν γενική αργία τη Δευτέρα το έργο της περιφέρειας ήταν αδύνατος να συντελεστεί. Όλο οι δρόμοι έκλεισαν και χιλιάδες αυτοκίνητα βρέθηκαν στους δρόμους ενώ εμείς θα έπρεπε να τους καθαρίσουμε. Η ευθύνη της περιφέρειας ήταν να είναι ανοιχτά ή κλειστά τα σχολεία και να φροντίσει να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι εφόσον μπορούσαν να κινηθούν τα εκχιονιστικά».

«Πώς άνοιξαν οι δρόμοι με μαγικό τρόπο; Ήρθε κάποιος μάγος και τα άνοιξε. Το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα δημιουργήθηκε επειδή εγκλωβίστηκαν σε κεντρικούς δρόμους αφού έκλεισε η Αττική Οδός αλλά εμείς δεν μπορούμε να τα βγάλουμε και ζητήσαμε βοήθεια από την Τροχαία που έκανε σπουδαία δουλειά» τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής.

«Είχε πει κάποιος από τη στιγμή που έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες στους πολίτες να έχουν μαζί τους αλυσίδες; Δεν ξέρω, δεν άκουσα κάτι» κατέληξε στην κριτική του ο Γιώργος Πατούλης.

Δείτε επίσης