Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Εκλογές στην ώρα τους!

«Έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό να κάνουμε τη δουλειά μας»

Κ. Χατζηδάκης: Εκλογές στην ώρα τους!
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με την εκλογολογία να έχει φουντώσει και μάλιστα με ημερομηνίες να έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι, κορυφαία μέλη της κυβέρνησης επιμένουν στην εξάντληση της 4ετίας από τη Νέα Δημοκρατία.
Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας, σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι οι εκλογές να γίνουν στην ώρα τους.

«Εκλογές ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δε θέλουν να γίνουν πρόωρα. Θέλουμε να εξαντληθεί η 4ετία. Αυτό έχει τονίσει ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε:

«Δεν κάναμε εκλογές και νωρίτερα, όσο υπήρχαν και πιο έντονοι πειρασμοί. Προέχει το συμφέρον της πατρίδα και εμείς θεωρούμε ότι αυτό υπηρετείται με εξάντληση της 4ετίας από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και από ένα ήπιο πολιτικό κλίμα, κάτι που πρέπει να αντιληφθεί η αντιπολίτευση. Έχουμε πάρει εντολή από τον πρωθυπουργό να κάνουμε τη δουλειά μας για όλους τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το κλείσιμο της 4ετίας».

Αναφερόμενος στις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για μια τεράστια προσπάθεια της κυβέρνησης για γρηγορότερη και πιο σωστή απονομή στους δικαιούχους.

«Είχαμε παραλάβει ένα βουνό από εκκρεμείς συντάξεις. Έχουμε καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια και φτάσαμε το 2021 στις 224.000 αποφάσεις έναντι 123.000 αποφάσεων το 2019, μια αύξηση 83%. Τον Μάιο 2022 κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών με 30.000 απονομές συντάξεων».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «τα καινούργια συστήματα και τα ηλεκτρονικά μέσα» έχουν βοηθήσει στην γρηγορότερη απονομή των συντάξεων στους δικαιούχους.

Το υπουργείο εισάγει και μια νέα υπηρεσία, το ψηφιακό δωμάτιο, το οποίο πρόκειται για ένα δωμάτιο επικοινωνίας των δικαιούχων με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, προκειμένου τα δύο μέρη να συνεννοούνται γρηγορότερα και να στέλνουν τα δικαιολογητικά πιο εύκολα.

«Πρόκειται για επανάσταση στον χώρο των συντάξεων και θα εφαρμοστεί αμέσως».

Δείτε επίσης στο vradini.gr:

Live News

Δείτε επίσης