Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΕΛΚ: Μπαίνουμε στον εκλογικό κύκλο από θέση ισχύος

«Αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς δυσκολίες, η ΝΔ επιδεικνύει μια πρωτοφανή πολιτική αντοχή» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΕΛΚ: Μπαίνουμε στον εκλογικό κύκλο από θέση ισχύος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χερσόνησο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη μ' έναν γεωπολιτικό σεισμό: την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τραγικές συνέπειες για τη σταθερότητα στην ήπειρό μας, για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς εισβολής και αμφισβήτησης της κυριαρχίας της αλλά και με πολύ σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, της ανόδου των τιμών και της ενεργειακής κρίσης, η οποία έχει προκληθεί από τον εκβιασμό της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο για να ασκήσει πίεση στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες» τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΛΚ που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και να χαρτογραφήσουμε έναν δρόμο κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους Ευρωπαίους πολίτες, τις επιχειρήσεις μας, κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες μας. Αναφέρομαι σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και που, σήμερα, δοκιμάζονται περισσότερο από αυτή την έξαρση του εισαγόμενου πληθωρισμού που χτυπά όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι, παρότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε πρωτοφανείς δυσκολίες, η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει και μια πρωτοφανή, όπως χαρακτηριστικά είπε, πολιτική αντοχή. «Αυτό μπορεί να εξηγηθεί. Μπορεί να εξηγηθεί διότι διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με αποτελεσματικότητα, αλλά και διότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις: να μειώσουμε τους φόρους, να ενισχύσουμε την άμυνα της χώρας και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή μειώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες» υπογράμμισε.

Ο κ. Βέμπερ αναφερόμενος στην διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε «είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός του πόσο μεγάλου σεβασμού χαίρει η χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης του ευρώ, βλέποντας τη μείωση της ανεργίας και τις πολλές θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Έχετε επίσης πολλά φορολογικά έσοδα επειδή η οικονομία πηγαίνει τόσο καλά. Πρόκειται για πολύ σημαντικά επιτεύγματα και έχουμε να μάθουμε ως EΛΚ, πολλά εδώ στην Ελλάδα».

Δείτε επίσης